Адвокат Хаджигенов: Главният прокурор трябва да си отиде, за да имаме правосъдие

България

Главният прокурор трябва да си отиде, за да имаме правосъдие, заяви адвокат Николай Хаджигенов на импровизиран флашмоб.

Според него Сотир Цацаров е трябвало да си подаде оставката още преди 5 години.

По думи на Хаджигенов държавата има палачи в лицето на специализираната прокуратура, която е въведена от настоящото правителство специално с тази цел.

Имаме инквизиция, но това няма нищо общо с правосъдието, заяви той и даде пример с делото „Иванчева и Петрова“. Според него то не може да бъде определено като право, а като тормоз.

Хаджигенов отсече, че Сотир Цацаров е тотатен провал като главен прокурори допълни, че той става само за пример за корупция в прокуратурата.

От своя страна политологът Арман Бабикян заяви, че не помни подобно политическо правосъдие дори по времето на комунизма, а скулпторът Велислав Минеков го подкрепи с думите, че правосъдието е единствената система, която не е променяна от 30 години.

Тримата припомниха и емблематична реплика от българския филм „Кит“ – „Другари, риба! Риба, ама цаца. Цаца, ама риба. Е, риба, ама цаца. Цаца, ама риба. Другари, все пак риба!“

С тази препратка Хаджигенов, Бабикян и Минеков зададоха и своя въпрос: Колко големи риби хвана нашата цаца, или нас ни взимат за шарани?

news.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Вашият коментар