Административният съд отмени затварянето на хотела на Арабаджиеви – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Административният съд – София отмени запечатването на столичния хотел „Маринела“, което стана по искане на данъчните служби, предаде репортер на БГНЕС. Определението не е окончателно и подлежи на обжалване пред ВАС в седемдневен срок. Емблематичният хотел, който по-старите жители на София помнят като Японския, беше затворен в края на миналата седмица заради проверката на НАП.

БГНЕС припомня, че на 27 септември беше уважено искането на Специализираната прокуратура за налагане на запор на банкови сметки, дружествени дялове и имоти на Ветко и Маринела Арабаджиеви. Специализираният наказателен съд запорира имуществото им, след като бяха обвинени за участие в организирана престъпна група, данъчни престъпления и пране на пари. Запорите са наложени като мярка за обезпечаване на предвидените наказания конфискации и глоби по повдигнатите им обвинения по чл. 255 и чл.253 от Наказателния кодекс, както и за разноските по делото.

Съдебни заповеди за запор са издадени за 12 банкови сметки на Ветко и Маринела Арабаджиеви в различни трезори. Точната сума на запорираните средства ще бъде уточнена след представянето на официални данни от всички банкови институции. Със съдебни заповеди са запорирани дялове на Маринела Арабаджиева в 5 търговски дружества за общо 165 000 лева, както и дялове на Ветко Арабаджиев в 2 търговски дружества за 114 000 лева. Запор е наложен и над 4 имота, собственост на Маринела Арабаджиева, намиращи се в Пловдив, София и с. Свежен.

В официалните регистри Ветко Арабаджиев не фигурира като собственик на недвижим имот, както и на моторно превозно средство. Като физическо лице Маринела Арабаджиева също не притежава автомобил.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар