АД В СОФИЯ! Дишаме отрова! 4 пъти завишаване на вредните частици!

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Пореден ден с опасни високи стойности на замърсяване във въздуха.

Рано тази сутрин до 4 пъти над сренодневните норми на концентрации на фини прахови частици има в София, най-големи стойности са регистрирани в Надежда и Павлово.

В Горна Оряховица, Шумен, Пловдив, Перник, Кюстендил също се отчитат високи стойности и мъгли.

 

„По препоръка на пулмолозите призоваваме хора с хронични респираторни и сърдечно-съдови заболявания да избягват продължителен престой навън, а директорите на училища и детски градини да не провеждат занятия на открито“, съобщава столична община.

Столична общината и полицията извършиха тази нощ проверки за нерегламентирано изгаряне на отпадъци, а общината обяви, че продължава проверките на пунктове за вторични суровини, автокъщи и за горене на отпадъци на открито в кварталите.

Нарушители не бяха открити, а и мъглата попречи на проверката.

Вчера бяха регистрирани рекордни нива на замърсяване на въздуха в редица градове на страната.В квартали в София замърсяването на въздуха стигна до 4-5 пъти над допустимите стойности.

Сред основните причини за това е горенето на гуми и други отпадъци, обясняват властите, пише нюз.бг.

В събота въздухът в София е бил замърсен два пъти над нормите, в неделя – три пъти, обясни вчера и министър Нено Димов, който иска политически консенсус и обвинява „Позитано“ 20 в атаки срещу чистия въздух.

Столична община въвежда „зелен билет“ за днес, мярката е отново във връзка с високите нива на фини прахови частици. Кметът Йорданка Фандъкова призова гражданите да оставят колите си и да използват градския транспорт.

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар