Александар Ляфтов: Ще дам най-доброто от себе си за Хебър – Волейбол

Спорт

ВК Хебър (Пазарджик) привлече в редиците си македонския национал Александар Ляфтов, който през изминалия сезон стана шампион на Хърватия с отбора на Младост Рибола Кастела. Посрещачът е носител на приза за MVP на първенството. Във витрината си Саша има злато от шампионата на Ирак с тима на Соут Газ Компани, както и от родината си – с Работнички (Скопие), с който печели и купата на страната.

Свързахме се с новото попълнение на Хебър, за да разберем подробности около трансфера. Асът разкри в специално интервю за BGvolleyball.com амбициите си за новия сезон, впечатленията от България и съотборниците си, както и други любопитни факти. 

Как се стигна до трансфера ти в Хебър? От клуба ли се свързаха с теб или ти с тях?

Трансферът в Хебър се случи след разговор с треньора Атанас Петров – той ми се обади и се договорихме. Аз представих моите условия, клубът неговите и заедно взехме решение за контракта. 

Имаше ли предишни наблюдения над отбора, преди да подпишеш договора? Модерната концепция и проектът ли те привлякоха?

Честно казано, преди да дойда, не знаех нищо за отбора. Знаех само, че тимът се е изкачил в Суперлигата само с една загуба от Висшата лига. Това беше всичко. Наско Петров ми обясни как работи клубът и какви са целите ни. Това ми беше напълно достатъчно, за да ме привлече идеята.  

Имаше ли оферти от други клубове? Ако да – от кои?

Оферти имах от много клубове – както от Близкия изток, така и от клуба в Хърватска, с които спечелихме първенството.  

aleks_ljaftov

Какви са целите ти за предстоящия сезон?

Амбициите ми са като на всеки спортист. Искам да печеля медали, но е рано още за това да се говори. Нека първо започне първенството, да видим какви са другите отбори. Най-важното е да сме здрави и да нямаме много контузии. 

Както е известно, Хебър е новак в Суперлигата. Този факт до колко те мотивира да покажеш най-доброто от себе си?

Всеки състезател иска да направи най-доброто за своя отбор. Аз също искам да направя всичко, на което съм способен в името на успеха на отбора – да побеждаваме. Но знаем, че сам човек не може да го постигне сам. Затова е играта, затова сме отбор (12 души). 

Имаш ли някакви притеснения около адаптацията? Лесно ли свикна с обстановката и новите съотборници?

Адаптацията протича нормално. Вече седми сезон съм в чужбина, така че се справям. Колегите от отбора са много добри момчета, лека-полека свиквам. 

hebar_2017

С какво българското първенство се различава от останалите, в които си се състезавал? По твое мнение – кой е най-силният отбор в елита? 

В българското първенство няма много чужденци – това е разликата според мен. Повечето играчи в отборите са българи и този факт показва, че нивото на волейбола в България е високо. От съперниците ни в Суперлигата Нефтохимик е най-силният. Както вече ти казах, не познавам отборите и не съм наясно какви селекции имат. 

Какви са впечатленията ти от България? Какво е отношението към теб и другият чужденец в тима?

Както очаквах, впечатленията ми от вашата страна, са добри. На терена всички трябва да бъдем едно цяло, затова сме отбор. Приемат ни много добре, нямаме никакви проблеми, както трябва и да бъде. 

Източник: sportal.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Вашият коментар