Александър Ненков: От БСП искат да се внуши, че има масово подслушване

Без категория

Бойко Рашков се опита да създаде политическо внушение за безразборно използване на СРС-та на политици, магистрати и журналисти. Иска да се внуши от БСП, че има масово подслушване, което се опроверга от главния прокурор и от ДАНС. Това каза пред БНТ Александър Ненков от ГЕРБ.

Шефът на бюрото за контрол на специалните разузнавателни средства Бойко Рашков заяви, че има подслушвани много известен човек, политик и магистрат.

„Важно е да имаме отговор на въпроса има ли нерегламентирани подслушвания. Когато говорим за борба с корупцията по високите етажи на властта, естествено тези разузнавателни средства са част от този елемент за борба и противодействие на тези злодеяния. Но при аргументи за незаконосъобразно поведение, тези СРС-та са постановени от съдия, то тогава никой, който няма какво да крие, няма от какво да се притеснява.

Може би има някакви нарушения при определени процедури, но затова и съществува това бюрото за контрол на специалните разузнавателни средства. Не бива темата да се превръща тезата, че има масово подслушване“, каза още Ненков.

Коментари

Коментара

Вашият коментар