Алексей Петров посочи бивш зам.-главен прокурор като „шапка на отвличанията“ – България

Главните новини

Скандалният бивш съветник в Държавната агенция „Национална сигурност“ (ДАНС) и бивша барета, а понастоящем преподавател по корпоративна сигурност в УНСС – Алексей Петров, обвини бившия зам.-главен прокурор Бойко Найденов, че е бил „шапка на отвличанията в България“.

„Той не търси похитителите, а търси на кого да припише престъплението“, коментира Петров пред Нова телевизия.

По думите му преди години Найденов го молел за съдействие, за да получи високия пост в прокуратурата.

„Той ми носеше ракетата за тенис. Молеше ме да убеждавам тогавашния главен прокурор Велчев, че е много подходящ за поста“, твърди Петров.

Той смята, че е стигнал до подсъдимата скамейка, защото бил „неудобен“. И допълва: „Ако си работил по най-добрия начин за службите, лесно можеш да се превърнеше в обвиняем“.

Алексей Петров посочи бивш зам.-главен прокурор като бгнес-архив

От своя страна Бойко Найденов, който понастоящем е в ръководството на партията на бившия президент Георги първанов – АБВ, категорично отрече твърденията на Алексей Петров и се закани да го съди. 

„През цялото време групата за похищения е знаела за проследяването“, коментира ексобвинителят за разследването срещу бандата за отвличания „Наглите“.

Той пък разкри, че някои от задържаните сред тях са признали, че са заравяли парите от откупи на Витоша.

Бившият зам.-главен прокурор разкри, че по негово време е имало теч на информация и по друго ключово разследване – срещу автокрадци.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Вашият коментар