Алонсо: В Сингапур имаме истински шанс за точки – Формула 1

Спорт

Преди началото на състезателния уикенд за Гран При на Сингапур пилотът на Макларън Фернадно Алонсо заяви, че е сравнително доволен от темпото на отбора през последните няколко кръга, но и подчерта, че отпаданията са неприемливи.

С надпреварата на „Марина Бей“ се поставя началото на последната част от календара и е първата от кръговете извън Европа преди финала. Очакванията на испанеца отново не са огромни, но призна, че според него тимът има добри шансове:

„Знаехме, че двата поредни уикенда на „Спа“ и „Монца“ ще са трудни за нас, но три отпадания от четири състезания е истинско разочарование. Въпреки това показахме по-добро темпо от очакваното, макар да не можахме да го конвертираме в точки. Сега оставяме европейската част от сезона зад гърба си и насочваме вниманието си към последната глава от сезона. Сингапур е чудесно място за поставяне на това начало“, заяви Алонсо.

„Пистата „Марина Бей“ е една от онези в календара, които подхождат на нашия пакет по-добре от останалите и това ни дава истински шанс за хубав резултат. Сингапур е като Монако на Изтока – бляскава улична писта в средата на града, със страхотна атмосфера. Тук е трудно е както колите, така и за пилотите заради горещината и влагата. И въпреки това е забавна – с доста неравности, тясна и предизвикателна, но вълнуваща, ако сглобиш добра обиколка. Трябва ти кола с добро сцепление в бавните завои и настройка за висока притискателна сила, така че определено имаме шанс, стига машината да е надеждна“, допълни Фернандо.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта formula1.sportal.bg

 

Източник: sportal.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Вашият коментар