Алонсо: Искам да стигна по-далече от първи завой в Малайзия – Формула 1

Спорт

Фернандо Алонсо заяви, че няма търпение да се върне в болида и да забрави за случилото се в Сингапур миналия кръг. Този уикенд предстои Гран При на Малайзия и пилотът на Макларън отново има големи очаквания, макар характеристиките на пистата „Сепанг“ да не пасват толкова добре на колата им.

„Условията в Малайзия са много подобни на тези в Сингапур – топлина, влага и предизвикателство за пилота и колата. Конфигурацията на трасето не е особено в наша полза, но това не означава, че няма да се борим. Остават ни още шест състезания и ще продължаваме да влагаме цялата си енергия във всяко едно от тях. На „Сепанг“ ще ни е по-трудно с настройките, защото трябва да имаш добра скорост на правите, но има и други характеристики – смесено е. Ще видим дали не можем да наваксаме изоставането си на правите в бавните завои“, заяви Алонсо.

„След случилото се в Сингапур нямам търпение да се върна в колата. Дано да стигна по-далеч от първи завой! Не мога да не съм разочарован от станалото миналия кръг, защото станах жертва на чужд инцидент. Това беше една от малкото ни възможности тази година и е жалко, че не можахме да запишем точките, с които да го докажем. Но такива неща се случват“, допълни Фернандо.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта formula1.sportal.bg

 

Източник: sportal.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Вашият коментар