Американските ВВС „пред портите“ на Ким Чен Ун – Свят

Главните новини

Американските стратегическите бомбардировачи B-1B Lancer, съпроводени от изтребителите F-15, прелетяха край бреговете на Северна Корея, демонстрирайки военните възможности на САЩ. Това съобщи говорителят на Пентагона Дан Уайт, предаде Нова ТВ.

Бомбардировачите излетяха от американския тихоокеански остров Гуам, а изтребителите от военна база на японския остров Окинава. „Те летяха в международното въздушно пространство източно от Северна Корея“, се казва в съобщението на говорителя.

Освен това самолетите са стигнали дълбоко на север от демилитаризираната зона, което досега не се случвало през този век, уточни говорителят. „Това подчертава сериозността, с която възприемаме безразсъдното поведение на КНДР. Тази мисия е демонстрация на решимостта на САЩ и е ясен сигнал, че президентът разполага с много военни варианти, за да разгроми всяка една заплаха“, казва се още в съобщението на говорителя на Пентагона.

„Готови сме да използваме целия спектър на военните възможности, за да защитим територията на САЩ и нашите съюзници“, изтъкна представителят на американското Министерство на отбраната. Той също добави, че програма на КНДР за производство на въоръжения е заплаха за международната общност.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Вашият коментар