Американците сложиха Пеевски като лош пример в доклада си

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Депутатът от ДПС Делян Пеевски и неговите медии са дадени като лош пример в доклада на държавния департамент на САЩ.

Цитира се становище на Асоциацията на европейските журналисти по отношение на конфликта, който избухна между депутата и журналиста от бТВ Светослав Иванов.

Ето какво пише на стр. 10 за Пеевски в коментирания от всички днес критичен доклад на Държавния департамент на САЩ за България:

 

„През юли Асоциацията на европейските журналисти протестира срещу статия, публикувана в ежедневниците „Телеграф“ и „Монитор”, която призова националния телевизия бТВ да „прочисти” себе си от журналисти като водещия Светослав Иванов. Атаката срещу Иванов бе в отговор на въпроси, които той бе задал на бизнесмен за намерението му да придобие част от издателския бизнес на депутат Делян Пеевски, който притежава „Телеграф“ и „Монитор“.

 

Асоциацията отбеляза, че подобни атаки не са безпрецедентни „в светлината на политическото и икономическото влияние на Пеевски“ и че те могат да се разглеждат като „заплаха за журналиста и опит да се окаже натиск върху управлението на телевизионния канал“.

 

Макар и скромен за корпулентната фигура на депутата, от този пасаж става ясно, че в САЩ са наясно с политическото и икономическо влияние на Пеевски у нас, а цитирането на Асоциацията на европейските журналисти показва, че Департаментът също споделя това мнение.

 

Депутатът от ДПС Делян Пеевски съвсем не е безизвестен на Американския департамент, както твърдят изданията му, позовавайки се на различни лобисти, които отказват да отговорят дали получават възнаграждения за услугите си към него. Последния „защитник“ на Пеевски – г-н Томас Лок от BGR Public Affairs, който беше цитиран не съвсем точно от медиите му, не отговори на въпроси изпратени му от Фрогнюз.

Frognews

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар