А Цветанов се оказа кръстник на човека, продал му на безценица 2 от 6-те апартамента

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

След шумният скандал около Владислав Горанов и безплатното жилище, което обитава предоставено му от неговият кръстник, БОЕЦ внесохме сигнал в КПКОНПИ.

В сигнала приложихме и допълнителна информация, разкрита междувременно от сайтовете „Биволъ“ и „Фрогнюз“, за още една луксозна вила, която финансовият министър ползва.

Както и факта, че по времето, когато е използвал безплатно луксозният апартамента на своят кръстник, синът на кръстника е бил назначен на отговорна длъжност във финансовото министерство под ръководството на Горанов.

Сезираме антикорупционната Комисия и за скандала „Стокиранегейт“, при който еврокомисар Мария Габриел е ползвала неправомерно в продължение на години общиско жилище, като социално слаба, бидейки евродепутат с над 30 000 лева заплата. Щетите за Община София са за десетки хиляди лева.

Поставяме КПКОНПИ в ситуация, в която нямат полезен ход. Или ще трябва да образуват проверка и срещу двамата (защото казусите са сходни) и тогава скандала ще стигни и до Брюксел, или ще трябва да „смачкат“ сигнала на БОЕЦ, което знаят че няма да им позволим да направят.

Случаите на Горанов и Габриел не са нещо ново, шампион по „жилищни гимнастики“ е шестоапартаментният Цветан Цветанов. Мегаскандала с неговите шест апартамента през 2010г. бе потушен след ревизия от НАП, а след това шефа на НАП, Красимир Стефанов, ревизирал Цветанов стана депутат от ГЕРБ. В този скандал стана ясно, че повечето от апартаментите са му били дарени от тъщата, но два от тях е закупил на занижени цени от бизнемена Тодор Бояджиев. Апартаментите се намират в скъпият столичен квартал „Изток“ и са на обща площ от почти 200 кв. метра. Самият Цветанов казва:

„Човекът от когото съм го купил, ние всъщност сме и семейни приятели. Дори аз съм кум със съпругата ми на неговата дъщеря, на Тодор Бояджиев, за който става въпрос… а станах и кръстник на детето им наскоро!“

Справка в регистрите на „Биволъ“ показва, че за последните десет години, димитровградската фирма „ТИ ВИ БИ“, на която е шеф Тодор Бояджиев е спечелила десетки обществени поръчки на обща стойност над 27 милиона лева!

В същото време от проверката се вижда, че същата фирма на кръщелника на Цветанов, която му прави огромна отстъпка в цената за апартаментите дължи и почти един милион лева на НАП!

Спомняте си, че след избухването на скандала КръстникГейт, Цветанов, Борисов и ГЕРБ не застанаха така категорчно за Горанов, както зад Делян Добрев преди време и първото нещо, което Владислав Горанов направи е да се оправдае, че неговият кръстник не е получил нито една обществена поръчка! Всички се чудехме защо го прави, а сега разбираме, че е хвърлял камъни в градината на Цветан Цветанов. Горанов е наместник на Пеевски и нито Борисов, нито Цветанов могат да си и помислят дори да му искат оставката. Освен , ако самият Пеевски не реши да го замени с друга марионетка.

БОЕЦ ще информираме за развитието на сигнала ни и до дни ще уведомим и ЕК за разследването срещу Горанов и Габриел! Вече имаме и внесен сигнал срещу Цветанов за десетките дела срещу Българаия в Страсбург по негова вина, по които всички ние плащаме милиони лева обезщетения.

БОЕЦ

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар