Баневи предварително знаели за ареста си, не са се крили

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
”Аз съм майка на три непълнолетни малки деца. Моето желание е да бъда пусната под гаранция, за да изпълнявам моя основен дълг – да си гледам децата”.

Това каза Евгения Банева преди заседанието на Специализирания наказателен съд, на което ще се гледат мерките за неотклонение на семейството.

„Напълно ще съдействаме на прокуратурата. За нас е много важно това дело да излезе ние да бъдем невиновни, защото нямаме намерение с моя съпруг да живеем като бегълци от нашата собствена държава до края на нашия живот“, каза Банева.

 

„На 26 октомври бяхме арестувани на летището в Ница при редовен полет, който бяхме резервирали 26 дена преди това с издадени бордни карти в системата на „Уизеър” (…) ако прокуратурата е имала съмнения, че ние се укриваме, спокойно е можела да направи проверка на системата за полети”, обясни Евгения Банева, като отбеляза, че от предния ден е бил резервиран и вип терминалът на Летище София.

 

От думите й стана ясно, че два дни преди ареста двамата са знаели за интереса на спецпрокуратурата към тях: „Обади се един от нашите шофьори, с когото се е свързал някакъв призовкар. Веднага се свързахме чрез адвокат с прокурор Мария Дойчинова”.

Уговорили се за среща в понеделник в 11 ч., като Баневи имали готовност да се явяват и веднага след кацането, разказа още арестуваната. „Ясно е, че когато спецпрокуратурата търси някого, няма да ни канят на кафе”, подчерта Банева, цитира bTV.

 

Според нея обвинението е „пълен абсурд”: „Аз лично в 99% от изброените фирми съм никоя, никога не съм изпълнявала определена функция”.

 

Семейство Баневи беше задържано във френския град Ница в края на октомври след издадена от българските власти европейска заповед за арест.

Frognews

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар