Без блокади на гръцката граница, обеща Радев – България

Главните новини

Тираджийските протести и блокади на границата с Гърция се разминаха. Поне засега. „На този етап не се очаква блокада на граничен пункт „Кулата” от страна на българските превозвачи”, обяви днес вътрешният министър Валентин Радев, който посети гранично контролно-пропускателния пункт, предаде БГНЕС. Изказването му идва, след като вчера Съюзът на международните превозвачи обяви намерението си да започнат протести и евентуално да блокират от понеделник границата с Гърция заради мудната работа на нашите власти.

Проблемът на този етап е решен след проведените разговори между областния управител и превозвачите, постигнали са временно съгласие”, допълни Радев. Според него известни проблеми има откъм гръцката страна, предстоят преговори. „Днес не бяха констатирани опашки от чакащи да влязат на българска територия. Но ще се работи за по-нататъшно облекчаване на пропускателния режим”, уточни вътрешният министър.

Според него навсякъде заради тероризма е затегнат контролът, но това не значи, че опасността ще ни отмине, затова всеки един от нас трябва да бъде бдителен и с будна съвест. „За да не стават повече катастрофи в Кресненското дефиле, трябва да направим магистралата”, така вътрешният министър коментира опасния участък от Е-79 на територията на Благоевградска област.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Вашият коментар