Библиотеката в Силистра с интересна инициатива – България

Главните новини

Библиотеката в Силистра с интересна инициатива

Ивайло Ангелов

Весел карнавал „Дядовата ръкавичка“ спретнаха вчера библиотекарите от Регионална библиотека „Партений Павлович“. В продължение на повече от час над сто деца се забавляваха с драматизация на известната приказка, подготвена от малките читатели и режисирана от работещите в Детски отдел на библиотеката.

За втора поредна година 13 септември беше посветен на скачане с чували, носене на сурово яйце в лъжица, бягане на три крака и много други забавления. Оказа се, че участниците в карнавала са прочели всички приказки на Елин Пелин, на чийто 140-годишен юбилей е посветен празника. Специален поздрав за присъстващите беше изпълнението на Детския фолклорен състав към Народно читалище „Дръстър – 2012“ с ръководител Николинка Филипова.

За финал децата бомбардираха с водни бомби прага на библиотеката, за да покажат нарисуваната с невидимо мастило купчина книги и като на всеки рожден ден, дори и 140 -ти, духнаха свещичките на огромна торта – ръкавичка, която беше подарена на читателите на библиотеката от местна сладкарска фирма. 

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Вашият коментар