Бившият македонски премиер отива за 2 години в затвора – Свят

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Никола Груевски отива в затвора. Присъдата е потвърдена от Апелативния съд и е окончателна. Груевски е осъден на 2 години затвор, предаде репортер на БГНЕС. Никола Груевски управлява еднолично Македония в продължение на 10 години от 2006 до 2016 г. Неговото управление беше белязано от масово подслушване и преследване на политическите противници, изолация на Македония от международната общност и съседите, цензура върху медиите и антиквизация, а също така корупция. Емблема на тази корупция беше закупуването на супер скъпа лимузина Мерцедес за около 600 000 долара, което възмути македонското общество.

Груевски беше изправен пред съда по така нареченото дело „Танк“. Той е оказал влияние върху своите подчинени за закупуването на супер скъпата лимузина Мерцедес. Лекият автомобил беше споменат в една от „бомбите“, т.е. записаните телефонни разговори, с които сегашният премиер Зоран Заев запозна преди две години македонската общественост с безобразията, вършени по време на управлението на Никола Груевски.

В един от разговорите с тогавашния министър Гордана Янкуловска Груевски казва: „Искам да бъде последен модел – Full Mercedes. На задните седалки искам да има екрани за малките, абе, да бъде Full. И започвай с процедурата за покупката на колата. Да „разиграем“, че става въпрос за кола на МВР. До изборите колата да се води на МВР”. На което Янкуловска отговаря: „Да, да, така ще бъде. Колата ще се води на МВР.

„Ей, нямаш представа каква фантазия е колата – има и масаж на задните седалки. Няма по-хубава кола в Македония от тази“, пояснява Янкуловска пък в разговор с тогавашния шеф на спецслужбите Сашо Миялков. „Супер, №1, перфектен, подчертава Гордана Янкуловска.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар