Бойколандия: НАП не иска да проверява Горанов и Кръстника му за укриване на доходи. Нямало за какво

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Пиарът Весислава Танчева от ГД „БОЕЦ“ коментира цената на апартамента в Este Home&Spa, където живее безвъзмездно Владислав Горанов така:

 

 

 

”Лично поисках оферта от името на мой клиент през 2012 г.

Получиха за 2800 евро на квадрат, като трябва да се има предвид, че това е в годините на най-голям спад в цените на недвижимите имоти в София

 

Същата цена, а и доста над нея, им оферираха преди година в небостъргача зад НДК…
Оставам с впечатлението, че пазарът е „ако мине“.

 

Но 180 кв, по 1090 евро на квадрат никога не са им предлагали, в нито един от престижните комплекси и сгради.”

 

 

 

Снежана Сариева, съпруга на кръстника на финансовия министър, Иван Сариев, е купила от фирма на братя Домусчиева апартамента от 181,400 кв.м за 382560,35 лева на 17 май 2011 година, т.е.1 кв.м е оценен на 2108 лева.  При цената, оферирана на Весислава Танчева, това прави 507920 евро или 990444 лева.
Защо братя Домусчиеви са направили на Сариеви отстъпка от 607884 лева?!?! Защото Иван Сариев е кръстник на Владислав Горанов ли?! За това можем само да гадаем…, чуди се Соня Колтуклиева.

 

 

 

19’попита НАП ще има ли ревизия на данъчната история на г-н Горанов и семейството му след неговите самопризнания, че при 3 собствени, използва безвъзмездно апартамент на бизнесдама, която не му е роднина?

 

 

 

Според най-реномирания данъчен адвокат в България приходната агенция би трябвало да търси укриване на доход и от двете страни, особено, след като пред Нова Горанов обясни, че съпругата на Кръстника му била купила с инвестиционна цел жилището, което той ползва, пък не е ясно защо тогава не му събира нужния наем от 3600 лв. на месец?! 

 

 

 

Дали той плаща, а тя укрива доход? Или той укрива доход? Това пита данъчният адвокат, но НАП не ще!

 

 

 

Отговаря ни, при това след повече от седмица „размисъл”: „Ревизиите на всяко едно физическо лице от НАП се извършват въз основа на ясни правила и критерии за селекция, заложени в предварително разработени и одобрени процедури, които се прилагат от всички органи по приходите в страната. В този смисъл, всяко физическо лице, което отговаря на тези критерии, подлежи на ревизия от НАП.

 

 

 

Декларациите за имущество и интереси за лицата изброени в чл.6 от ЗПКОНПИ се подават пред Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ). За тези лица Комисията е и компетентният орган (чл. 13, ал. 1 от ЗПКОНПИ), който извършва проверките на имущественото състояние по тези декларации. Ако комисията установи разминаване ( 46, ал. 3 от ЗПКОНПИ) в имущественото състояние, сезира органите по приходите на НАП за предприемане на действия по компетентност по реда на ДОПК. Към момента подобно искане не е постъпило в НАП”.

 

 

 

Отваряме скоба, защото на страницата на КПКОНПИ има празно място в графата „Проверки от НАП” за 2017 и 2018 г. Точно годините, за които е подал декларацията с безвъзмездното ползване Горанов? Какво означава това –

НАП не иска да го проверява, макар да е длъжна по закон?!

 

19’ отправя допълнително питане, защото укритият данък при размер на наема от 3600 лв. месечно за 6 години е 25 300 лв., което според закона е ощетяване на хазната в особено големи размери. Полага се година затвор за всеки укрити 1000 лв. според закона. А НАП не ще и не ще да проверява. Пиарът Росен Бъчваров пише: „Виж отговора на предходния въпрос”. 

 

 

 

Във връзка с безвъзмездното изпозване от министъра на апартамент и къща – всяко за по 200 000 евро,  Кръстникът Иван Сариев (дарител) по закон няма роднинска връзка с лицето Владислав Горанов. Ще бъде ли подложен на проверка и той? НАП отвръща: „В изнесените до този момент факти в публичното пространство, няма данни за конкретно данъчно-осигурително нарушение. Ако бъдат установени такива, то НАП ще предприеме необходимите действия по закон”.

 

 

 

Нагла лъжа на НАП, който обаче при предоставени доказателства – десетки килограми документи още при проверка, повече от 2 години ревизира със старт запори агенциите, през които влиза рекламата в 19 минути. Сиреч, доказано виновните не биват притеснявани, но бухалка се размахва над онези, които не си траят, независимо от доказателствата – направо се извършва опит за убийство над тях.

 

 

19’, заради Горанов и колегите му от Борисов 3 Московски и Нанков, също използващи безвъзмездно луксозни имоти, пита: над 500 са висшите чиновници от ГЕРБ, които декларираха щедри, безвъзмездни дарения от роднини и приятели. Ще има ли проверка по всеки един от случаите?

 

 

Отговор от НАП: „Съгласно чл. 6, ал. 1, т. 41 от ЗПКОНПИ, ако Комисията установи разминаване ( 46, ал. 3 от ЗПКОНПИ) в имущественото състояние, сезира органите по приходите на НАП. Към момента няма подобно решение, постъпило в НАП относно лицата, изброени в чл. 6, ал. 1, т. 41 от ЗПКОНПИ”.

 

 

 

Само напомняме, че Горанов следва да бъде проверяван от НАП – София. Същият, който изплаща 1,4 млн. лв. ДДС по несъществуваща сделка, разкрита от 19 минути чрез текст в решение на Софийския апелативен съд. Доколкото ни е известно, специализираната прокуратура вече разследва по наш сигнал казуса, ала очевидно от 2 години някой е опънал чадър над НАП – София, където всичко се знае отдавна. Кой да е, освен ресорния министър?

 

 

 

 

Напомняме, че само за месеци бяха разкрити две организирани престъпни групи в НАП – София – последната, рекетирала само 1 от многото й подопечни фирми за 45 000 лв. Защо министър Горанов не иска оставката на шефката на НАП – София Илияна Христова поне по тези казуси, апропо – и нейното имуществено състояние, дори само недвижимостите, е доста непропроционално на доходите й, особено преди заемането на поста – как ли й стигат дори да поддържа имотите?  

 

 

 

 

Ако на ниско ниво се искат 45 000 лв. на фирма, колко ли се искат на високо ниво?

 

 

 

Надяваме се главният прокурор да обърне внимание на посочените примери и да провери всички участници в играта.

 

Liberta.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар