Бойко Борисов: Пенсионери, още ли шавате бе ?

България, Главните новини, Икономика, Общество, Политика

В неделя (05.02.2017 г.) доскорошния премиер на България Бойко Борисов за пореден път се изгаври смъртоносно с настоящите и бъдещи пенсионери, по време на партийна седянка в Пловдив, отговаряйки на въпрос на възрастна дама за пенсиите. Ето какъв беше отговорът му:

След като разясни, че сред предизборните обещания на ГЕРБ липсва това за 300 лв. пенсии, както твърдят медии, Борисов беше питан от жена в залата кога ще направи нещо за повишаването им. „Ще ти кажа, скъпа – 90-та година тези от 40-ия конгрес ликвидираха пенсионните фондове и не останаха пари. И сега да сте ми живи и здрави сте 2.3 млн. души и близо 6 млрд. отиват от бюджета да допълнят осигурителните вноски…. Ако не бяхме платили, скъпа моя, на БСП „Белене“, щях да ви подаря 1.5 млрд. на пенсионерите – бонус за това, че сте живи и здрави. Но трябваше да разплатим „големия шлем“ и 1.3 млрд за американските централи – ето ви втори бонус“, каза Борисов и отново заспори с предизборните обещания на левицата: „А БСП сега нов „голям шлем“ ще правят, а от коя система ще вземат?“

Всички знаят, че лицето на така нареченият „голям шлем“ е тогавашният президент и доносник на ДС Гоце, но също така паметливите знаят, че истинския архитект и двигател на трите провалени енергийни проектът е Р.Овч., стартирал ги докато беше министър в кабинета Станишев.
По времето на кабинета Орешарски Р.Овч. е назначен да представлява държавата в Надзорния съвет на компанията „Лукойл Нефтохим България“. Същият и до ден-днешен представлява интересите на държавата, т.е. нашите (?), вече повече от 1200 денонощия и краят му не се вижда. По този повод ви подготвихме един нагледен материал, който по най-лесен начин показва отношението на Борисов към „основния виновник“ за ниските пенсии на старите хора. И красноречивото сравнение изглежда ето така:

Борисов: Пенсионери, още ли шавате бе ?

На 18-ти октомври 2016-та г. тогавашния министър на енергетиката Теменужка Петкова се заканва да отстрани Р.Овч. от държавната длъжност, но това така и не се случва.
На вас оставям сами да прецените, на кого държи повече „държавникът“ Борисов. На милионите бедстващи българи или на другарчетата си, като Р.Овч. и компания?

Източник: Pan.bg/Дневник

 

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

5 comments

Вашият коментар