Болид на ABB FIA Formula E пристигна у нас за изложението в София

Технологии

През пролетта на 2017 г. имах възможността да присъствам на състезание от Formula E в Париж, за което ви разказах в специално видео с много слоумоушън кадри. Може би тъкмо едно посещение на този шампионат с електромобили е достатъчно, за да се превърнеш в негов фен и днес се радвам да споделя новината, че в България пристигна болид от ABB FIA Formula E, който ще може да се види по време на Аутомотив Експо София 2018.

Болидът у нас е Gen 2, който беше официално представен по време на Международното автомобилно изложение в Женева по-рано тази година, а своя дебют в състезание ще направи през декември 2018-а. Gen 2 има максимална мощност от 250 kW и ускорява от 0 до 100 км/ч само за 2.8 секунди и може да достига максимална скорост от 280 км/ч.

Представяне на новия ABB Formula E болид 2

Автомобилът е сочен за най-доброто от технологичните достижения за електрически задвижвани превозни средства.

Можете да видите Gen 2 на изложението в София между 18 и 21 октомври – цък. 

Kолите, използвани в Шампионата на ABB Formula E, на външен вид са сходни с колите от Formula 1, но при тези от Formula E фокусът е върху енергийната ефективност, балансирания подход към околната среда и значително по-ниския шум.

gen2

От ABB обявиха на събитие в София вчера вечерта, че с помощта на стратегичските си партньори в България, техните бързи зарядни станции за електромобили са достъпни в цялата страна и се очаква до края на 2018-а инсталациите да са повече от 35.

Колкото до моето фенство на Formula E – дължи се не само на високотехнологичните електромобили, които не издават характерните за Formula 1 ръмжащи звуци, но все така свистят като куршуми, а и на това, че шампионатът се провежда не на обособена писта, а по улиците на различни градове.

Източник: nixanbal.com

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Вашият коментар