Борисов за изборите, управлението и партньорите

България, Главните новини, Общество, Политика, Президентски избори

Бойко Борисов„ГЕРБ и ДПС нито в краткосрочен, нито в дългосрочен план могат да управляват заедно и сме го заявили неведнъж. Ще го повторя пак, за да няма внушения. ГЕРБ е единствената партия, която досега не е управлявала с ДПС”, заяви в „Здравей, България“ министър-председателят Бойко Борисов.

Според него „Радев ще бъде новият Орешарски”, т.е. Румен Радев ще бъде също толкова зависим, колкото е бил Орешарски.

„Ахмед Доган финтира българските политици. ГЕРБ е единствената партия, която не е влязла в тази игра. Ако има нещо за българския народ, което да бъде противно, това бе моделът „Орешарски”. Какво направи Доган – изкара го за кандидат-президент, ще преброи колко гласа има. Той познава прекрасно народопсихологията на българина. ГЕРБ няма да приеме тези гласове, сега топката е при БСП“, заяви Борисов.

„ДПС познава тези, от които зависи Радев да стане Орешарски №2. Неслучайно и Бареков го прибраха пак да обиколи студията. Неуспешно, но той продължава да е в тази схема”, на мнение е премиерът.

Ние няма да се борим за гласовете на ДПС. Този, който ги вземе, трябва да обещае, че ще управлява заедно с тях. Те са го заявили много ясно на висок глас. Ако не победим, следващият сценарий е отново моделът „Орешарски” с друг премиер. А може и самият Орешарски да се върне за премиер на новата коалиция”, заяви още Борисов.

Той бе категоричен, че Цецка Цачева няма да бъде подкрепена от ДПС.

Ако не си първа политическа сила, нямаш претенциите да управляваш. Не смятам обаче, че това ще се случи, защото съм убеден, че ще постигне добри резултати. Цачева е класи над опонентите си”, на мнение е министър-председателят.

Той допълни, че не слуша социологическите агенции и не дава прогнози. Относно подкрепата на ДОСТ за кандидатурата на Цецка Цачева, Борисов коментира, че няма по-лошо от непоискано добро.

„Избързаха да дадат подкрепа, която притесни партията, създаде възможност за много приказки, които нямат общо с действителността. Непремерен ход на Лютви Местан”, заяви Борисов.

Попитан дали би обмислил други политически партньори в това управление, той заяви: „Аз не искам нов партньор. Това е най-доброто от всички възможни варианти.”

Съветвам БСП и ДПС да не разклатят държавата догодина, не са готови, слаби са, те нямат кадри, нямат способност да го вършат. Предстои председателство на ЕС от първи януари 2018 година”, допълни премиерът.

Аз съм благодарен на Волен Сидеров, той прояви голяма щедрост и ми опрости 32 000 лева. Аз го осъдих за това, че ме е обидил и той трябваше да ми плати 3000 лева, а аз трябваше да платя разноските по делото – 35 000 лева. Той ми опрости 32 000 лева”, каза още премиерът.

Борисов коментира и записите от разговорите между Владимира Янева и Румяна Ченалова. „Това е сериал, който снимат. Те се събират в едно студио и вкарват една или друга случка. Това са врачки и махленски клюки”, заяви той.

„За мен важният успех от това е,че двете не са в съдебната система, защото от това, което чувам, те не са били за там”, каза още Борисов и подчерта: „Нямам общо нито с Янева, нито с Ченалова”.

„Ако имам общо с Делян Пеевски, ДПС ще ме подкрепят и няма да правят отново модел „Орешарски”, коментира Борисов. „Пеевски никога не е имал нищо общо с управлението на ГЕРБ, докато Иво Прокопиев и кръгът „Капитал” е имал общо, те са ми предложили 5-6 министри и реално са участвали”, заяви Борисов и добави: „Пеевски и Прокопиев са еднакви”.

„Искам да коментирам и интервютата на Цветан Василев, защото това е опорната точка на новата група около Иво Прокопиев, Радан Кънев, а от другата страна – Делян Пеевски, ДПС, БСП – за дискредитирането на ГЕРБ”, заяви Борисов.

Помолен да коментира защо страната ни е върнала обратно в Турция хора, които са искали убежище у нас, Борисов заяви: „Не знам, научих на следващия ден, че са били изведени. Дал съм указания, колкото се може повече да се връщат обратно в Турция.

Източник: Нова ТВ

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Вашият коментар

Екипът на informiran.net не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.