Борисов се похвали колко много сме забогатели за половин година (СНИМКА/ВИДЕО) – България

Главните новини

От началото на годината имаме 11% повишение на доходите в страната. Това обяви министър-председателят Бойко Борисов в Девин, където е на откриването на реконструирания топлопровод от Беденски бани до града. Видеозапис от събитието той е публикувал в профила си във „Фейсбук“.

„Надявам се в Девин да надминат 30%, защото хората го заслужават. Надявам се работодателите в района да направят така, че хората да остават тук с по-високи заплати и по-добри доходи. Факт е, че се увеличава туристическият поток, трябва и обслужване, което да отговаря на високите задачи, които си поставяме“, обясни той пред присъстващите жители на Девин.

И добави: „На 25 септември завършва процедурата на трите лота – Михалково, Кричим… да ви оправиме пътя“.

Борисов първо се обърна към присъстващите на церемонията епископ и мюфтия и им благодари за присъствието, „за да благослови всеки по своему това начинание“.

„Защото този регион е видял през вековете такива неща, каквито сигурно ние не ги бихме възприели в момента. Господ така е отредил да живеем заедно, двете религии да добруваме и се надявам така да продължи за векове“, подчерта той.

„На пръв поглед не е много това, което правим, като пари. Но то има история. Девин имаше фалшив СПА туризъм. Лъжехме хората, че ги лекуваме с минерална вода, а тя – чушмена“, обясни Борисов, цитиран от Дневник. И пожела на Девин да се развие като СПА дестинация и да кани туристи от цял свят, които да видят красотите на природата и да се лекуват.

„Ако се върнете в годините назад, кога са давани такива целеви пари за образование, за инфраструктура, мога да споря много с вас. Мога да ви напомня за учителската стачка, когато двама министри казаха кога ще приключи тая „седянка“, но няма да се заяждаме“, припомни премиерът.

Борисов се похвали колко много сме забогатели за половин година (СНИМКА/ВИДЕО)Фейсбук/Бойко Борисов

По повод протестите на служители в МВР Борисов каза, че за следващата година ще бъде прегледан бюджетът и ще се търсят възможности. А на пожарникарите не пропусна да напомни, че 5 години сам той е гасил пожари „само с брезентова мушама и пластмасова каска“, а „през гумените ботуши, които в днешно време носят градинарите, 12 пъти го е убождал пирон“.

„Сега какви коли карат, а ние сме карали зилове. 3000 милиона само за пожарните отиват! Ми, кажете едно мерси поне за колите!“, скара се премиерът на огнеборците.

По късно той разгледа санираните блокове в града.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Вашият коментар