БСП е в идеологическа криза и не може да предложи алтернативни политики

Без категория

БСП е в идеологическа криза и не може да предложи политики, които да бъдат алтернатива на управляващото мнозинство. Това заяви в предаването „Свободна зона с Георги Коритаров“ политологът Иво Маев.

 

 

Иво Маев-политолог:
„Неспособността на социалистическата партия да се откъсне от комунистическото си минало беше ясно призната на последния пленум през изминалия уикенд, където се чуха приказки, че всъщност позицията на Жаблянов, изразена по повод Народния съд, е получила много широка подкрепа вътре в нисшите структури на БСП и всъщност критиките към него са насочени преди всичко в нарушение на процедурата по съгласуване на декларацията повече, отколкото към това дали ръководството на социалистическата партия подкрепя позицията на Жаблянов“.

 

 

Корнелия Нинова не прави нищо, за да промени партията, с каквато заявка оглави ръководството на Столетницата. Точно обратното – БСП се втвърди много повече около комунистическата митология, коментира още политологът.

 

 

Според Иво Маев БСП се занимава с несъществени проблеми и не може да произведе алтернативни на управляващите политики.

 

 

Иво Маев-политолог:
„Сега последната година, откакто БСП са в опозиция, и в парламента, и в управлението, това, с което те се занимаваха, е основно да произвеждат местни скандали, които да ги транспортират до национален политически дебат.

 

 

Единствената последователна политика в поведението на БСП е да работи за отмяна на санкциите срещу Русия, което я класифицира трайно като агент на руското влияние у нас, категоричен е Иво Маев.

 

 

източник: tvevropa.com

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Вашият коментар