БУБА Къп в памет на Емануил Божков завърши днес – Баскетбол

Спорт

Сръбският тим Фока (Крагуевац) спечели за втора поредна година надпреварата за момчета до 12 години БУБА Къп. От тази година турнирът носи името на покойния си основател Емануил Божков и цялата надпревара в зала „Румен Пейчев” бе в негова памет.

Турнирът завърши с невероятно вълнуващ двубой между МЗТ Скопие и Казерта, решен в последните секунди за победа на македонците с 58-55. Шампионите от Фока (Крагуевац) приключиха също с успех, с 51-39 над БУБА, а другият български участник ЦСКА отстъпи на румънския Дан Дачиян с 29-56.

Ето и крайното класиране, а в скоби са най-полезните играчи от всеки отбор:

1. Фока Крагуевац (Страхиня Василевич)
2. Дан Дачиан (Драгош Пъръл)
3. МЗТ (Тео Войнович)
4. Казерта (Орандо Салвадоре)
5. БУБА баскетбол (Калоян Мавров)
6. ЦСКА (Иван Димитров)

Победителите бяха наградени от президента на БФБ Георги Глушков, отправил и финални думи към състезателите и поздравления за организацията на турнира. В награждаването се включиха и баскетболистите на Левски 2014 Алекс Симеонов, Евгени Хаджирусев, ИванАлипиев и Николай Леков. Алипиев и Леков са и бивши участници на турнира БУБА Къп.

За MVP на турнира беше избран Ненад Филипович от Фока, който получи своя приз от Мануел Марков. БУБА Къп „Емануил Божков“ приключи с реч от президента на БУБА Баскет Борислав Хаджирусев, а от своя страна в знак на благодарност играчи, треньори и щабове го изпратиха, скандирайки името му.

Източник: sportal.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Вашият коментар