Булие: Алонсо иска да остане в Макларън – Формула 1

Спорт

След като Макларън се разделиха с Хонда и обявиха официално новото си партньорство с Рено, Ерик Булие заяви, че е въпрос на време Фернандо Алонсо също да подпише новия си договор с отбора.

Двукратният световен шампион е постоянна тема на разговор и въпросът за бъдещето му като че ли винаги е актуален. Испанецът никога не е криел недоволството си от двигателите Хонда и сега би трябвало да е щастлив, че му остават още само няколко състезания с тях. Но дали това е достатъчно, за да подпише, предстои да разберем.

„Ние знаем, че имаме прилично шаси, което би ни позволило отново да сме в топ три, ако се комбинира с достатъчно добър двигател. За нашия бизнес е важно да сме конкурентни, независимо каква роля играе Фернандо. Ние трябваше да вземем това решение за себе си. Но ако искаш да се състезаваш в челото, имаш нужда не само от двигател, а и от пилот. Тук вече идва Фернандо. Това, което направихме, беше преди всичко за Макларън, но пакетът включва и човека зад волана“, заяви Булие.

„Фернандо иска да остане. Личи си по езика на тялото му и начина, по който говори. Просто има някои търговски детайли, които Зак Браун трябва уточни, и той го прави“, допълни директорът.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта formula1.sportal.bg

 

Източник: sportal.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Вашият коментар