Бъдещи инженери усвоявят иновациите в индустрията в новосъздадена лаборатория в Пловдив

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Модерна база с промишлени роботи и съвременни индустриални технологии ще отвори врати на 4 декември в Техническия университет в София.

Тя е разположена в блок 9, ет. 2 (Лаборатория 9207) и ще бъде открита от 11.30 ч., в присъствието на ректора на ТУ – София чл.-кор. проф. дтн инж. Георги Михов, инж. Симеон Илински – Изпълнителен директор на „Ехнатон България“ АД и г-н Лукаш Сендечки – Маркетинг мениджър на Mitsubishi Electric Europe B.V. (Sp. z o.o.), клон Полша.

Новата учебна лаборатория „Роботика и Автоматика“ е оборудвана от българската инженерингова компания „Ехнатон България“,  в партньорство с „Мицубиши Електрик“.

Тя разполага с индустриален робот MELFA, 4 броя различни като тип и функционалности индустриални стендове, 3d принтер и софтуер за техническо зрение.

В лабораторията ще могат да се обучават до 17 студенти едновременно, като за всеки от тях е осигурено индивидуално работно място.

Оборудването е конфигурирано така, че стендовете са свързани с работните места в мрежа, т.е. всеки студент ще може да управлява всички стендове от своето място.

По този начин бъдещите инженери ще имат възможност да усвоят иновациите в индустрията и свържат знанието с приложния опит.

–––––

ЕХНАТОН е компания с 20-годишна история, специализирана в изпълнението на цялостни инженерингови проекти за управление и мониторинг на производството и системна интеграция. Водещ доставчик на системи за управление на машини, производствени линии, пречиствателни инсталации, роботизирани системи, системи за визуална инспекция. Компанията работи в партньорство с най-добрите световни производители на висококачествени средства за индустриална автоматизация и контрол и разработва цялостни решения за безопасна автоматизация; системи и решения за машинно зрение в индустрията.

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар