Българите използват по-бавен мобилен интернет в роуминг, отколкото у дома

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Популярните с приложението си Speedtest за измерване скоростта на мобилния интернет Ookla публикуваха доклад, според който българите имат по-ниски скорости, когато пътуват в чужбина, отколкото в мрежата на собствения си оператор. 

Данните на Ookla сочат, че в България потребителите разчитат на средна скорост за сваляне на данни от 37.97 Mbps, а при пътуване и ползване на мобилен интернет в роуминг – на над 50% по-ниски скорости – 18.21 Mbps. 

От същата таблица става още ясно, че скоростите за сваляне на данни в България са по-високи от тези в останалите страни от региона на Югоизточна Европа. 

Статистиката е изведена на база над 2.7 милиона проведени теста с приложението Speedtest в периода януари-юни 2018 г. Данните за скоростите в роуминг са само от смартфони с Android. 

Ookla

Като цяло извадката не е съвсем представителна, защото става въпрос само за инициирани от самите потребители тестове, а не за редовно проучване. Нещо повече – в таблицата липсват Албания, Босна и Херцеговина, Македония и Черна гора, а в класацията на същия сайт за август т.г. Албания е със 7 позиции по-нагоре по скорост на мобилния интернет от България. 

Източник: nixanbal.com

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар