Българите ще имат достоен живот, когато възпитат ГЕРБ да живеят само от заплата

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Президентът Румен Радев смята, че увеличаването на заплатите на политическия елит е оправдано, само ако бъде обвързано с реалното повишаване на благосъстоянието на българските граждани.

Българите ще имат достоен живот тогава, когато възпитат своите политици да живеят само от заплатата си, отбеляза държавният глава.

 

Румен Радев участва в тържество по повод 105 г. от създаването на Съюза на българските писатели в НДК. Пред журналисти преди церемонията той коментира актуални политически събития.

На въпрос за среща с премиера Бойко Борисов, държавният глава посочи, че такава ще има, “когато водената от премиера коалиция разработи ясна и конкретна визия за справянето с корупцията по високите етажи на властта, за прекратяването на катастрофалния срив на инвестициите и за постигане на икономически ръст, който да направи така, че да догоним държавите от Централна и Източна Европа”.

“Нали не очаквате, че ще обсъждаме 4-годишната програма на кабинета “Борисов-3″, която изведе хората на улиците”, реторично попита президентът.

На въпрос за ситуацията в кабинета в момента, президентът посочи, че не се меси в кухнята на коалициите и на партиите.

Запитан дали би дал морална подкрепа заплатите на народните представители да бъдат намалени, Радев посочи, че увеличаването на заплатите на политическия елит е оправдано само, ако бъде обвързано с неговата дейност по отношение на реалното повишаване на благосъстоянието на българските граждани.

Такива тенденции засега няма, посочи президентът и допълни, че една от причините българските граждани да бъдат днес по улиците е и това, че те не вярват, че българските политици разчитат само на заплатата си. Българите ще имат достоен живот тогава, когато възпитат своите политици да живеят само от заплатата си, отбеляза държавният глава.

По повод коментарите от последните дни за неговото трудово възнаграждение, Радев посочи, че не той определя заплатата на президента, а Народното събрание.

По думите му народните представители са в пълното си право да я намалят както намерят за добре. БTA

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар