Български учен в САЩ отрече Теорията на относителността на Айнщайн – Технологии

Главните новини

Български учен отрече Теорията на относителността на Айнщайн и я нарече „обида за интелигентността на човека“. Тя трябва да бъде премахната, защото води до объркване на цялата съвременна физика.

Това каза на пресконференция физикохимикът проф. Веселин Нонински, който живее в САЩ и е бивш университетски преподавател. Според него трябва да спре държавното финансиране на такива „абсурди в науката“.
 
„Теорията на относителността трябва да бъде премахната от физиката, защото това не е наука и теория, това е безобразие. Едно творение, което е наречено теория и то – обявено за гениална теория, а това всъщност е обида за интелигентността на човека“, заяви българският учен.
 
Проф. Веселин Нонински от 25 години живее в САЩ и е бивш преподавател в университети в Масачузетс и в Ню Йорк.
 
Според него теорията на Айнщайн „е грешна, защото почива на иначе правилни математически изчисления, но пренесени във физиката, те водят до грешни, дори абсурдни изводи“.
 
„Теорията на относителността е нещо, което идва вследствие на никаква логика, от небето пада и самата същност на тази теория е вътрешно противоречива, което я прави нетеория и я прави нефизична, ненаучна и псевдонаука“, каза той.

На въпрос, ако светът се отрече от Теорията на относителността, до какви последици ще доведе това, проф. Нонински заяви, че „ще се стигне до излекуване и освобождаване от интелектуалното робство“, в което по думите му е света сега.
 
Според него за такива теории не трябва да се харчат парите на данъкоплатците, а който иска, да търси частни източници на финансиране.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Вашият коментар