Валери Симеонов задава 7 въпроса на „Господари на ефира“

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вицепремиерът Валери Симеонов отправи 7 въпроса към предаването на Нова „Господари на ефира“ във връзка със случая около репортера Димитър Върбанов.

Във социалната мрежа „Фейсбук“ Симеонов се отправя лично към продуцента на предаването Юлиан Халваджиян. Според него от предаването са упрекнали „всички други, но не и себе си“.

Първият въпрос на Симеонов: „За първи път ли Върбанов грозно манипулира репортаж и какво би станало, ако нямаше охранителни камери в склада?“
Вицепремиерът продължава и пита какви са критериите за подбор на репортерите в предаването и има ли „други такива като Върбанов“.

Вторият въпрос: „Защо не е „освободен“ и операторът?“
Симеонов не вярва, че операторът е бил подведен до последно от репортера Върбанов. Според вицепремиера кадрите от охранителната камера се виждало, че операторът е толкова виновен, колкото и репортерът.
„Ако бе поискал кадрите, би ги получил по интернет за броени минути, при това нередактирани. Сигурен съм, че това е направено, но е извършен опит да покриване на истината. Защо нищо не се случва с оператора, който е съучастник в деянието? Защо и той не е „освободен“ (явно уволнен не може да бъде, поради липса на трудови правоотношения)?“

Третият въпрос: „В какви трудови правоотношения са репортерите и операторите на високо-бюджетното предаване „Господари на ефира“? Имат ли трудови договори, имат ли социални осигуровки или им се плаща „на ръка“ за всяка „бомба“?“
Тук Симеонов намеква, че вероятно репортерите и операторите на предаването не работят на трудов договор, което подсказвало, че е възможно да става въпрос за укриване на данъци и осигуровки.

Четвъртият въпрос: „Защо от предаването твърдят, че термините „жестоко пребит“ и „тежък побой“ са измислени от другите медии и сайтове, а те никога не са го казвали?“

Петият въпрос: При така създалата се ситуация колко души са „изгорели“ от „Господари на ефира“, пита Симеонов и допълва, че предаването правело скалъпени и пошли обвинения, които очернявали лични и фирмени репутации, включително и на политици.
„Не се ли превърна това предаване в трибуна за оплюване с палячовски провиквания, дърварски карикатури със закачени към тях лица и приписване на всички недостатъци на човешкия характер без връзка с действителността“, продължава вицепремиерът.

Шестият въпрос: „Защо ръководството на Нова Телевизия бездейства?“ Според Симеонов спрямо текстовете на Закона за радио и телевизия (ЗРТ) за подобни манипулации вината се носела солидарно и от разпространителя.

Седмият въпрос: „Къде е СЕМ? Или „Господари на ефира“ не е лъжица за техните усти? Както и „Шоуто на Слави“, впрочем?“

Симеонов завършва поста си с думите:
„Докога с манипулации, крясъци, подвиквания, дебелашки шеги и порно балет ще ни внушават ежедневен нихилизъм, че България е „уникална държава“ и едва ли не, най-доброто, което всеки човек може да направи, е да я напусне?
Докога нагло, самодоволно, хора без грам морал ще претендират да са единствените блюстители на истината и кръстоносци на справедливостта?
В интервюто си Юлиан казва „Нашата философия е една, на повечето медии е друга“. Не, Юлиане, вашата философия е „друга“. Философията на скункса. Философията на подлостта, безсрамието и лъжата!

Без уважение,
Валери Симеонов“

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар