Везенков: Трябва да докажа, че миналата година не е случайна – Баскетбол

Спорт

Българският ас на Барселона Александър Везенков коментира очакванията си за предстоящия трети сезон с екипа на каталунците и възможността да се превърне във все по-ключова фигура за треньора Сито Алонсо, както и избирането му в Драфта на НБА.

“Първата година в Барселона не бях готов, не мога да се сърдя на никого, защото осъзнавам, че не бях готов, но се чудех защо не ме пускат в игра. Лятото след тази година (2015) беше много тежко, защото постоянно писаха, че Барселона иска да ме преотстъпва, аз също го мислех и дори бях готов да се върна, да загубя пари и да напусна Барселона, само и само да играя. Благодаря най-вече на баща ми за това, че не го позволи. Доволен съм от себе си, но не съм доволен от постигнатото с отбора, защото не спечелихме нито една титла и не играхме нито един финал.

Бруклин ме избраха и съм много благодарен, защото се надявам един ден те да ми дадат шанс да покажа дали мога или дали не мога. Това е на заден план. Тази година сме много амбицирани да дадем всички от себе си, аз съм амбициран да покажа, че миналата година не е случайна, не е само заради контузените играчи, а защото заслужавам. Затова тази година ще е още по-тежка”, каза Везенков пред “Диема спорт”.

Източник: sportal.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Вашият коментар