Верстапен най-бърз в първата тренировка в Малайзия – Формула 1

Спорт

Макс Верстапен с Ред Бул бе най-бърз в първата свободна тренировка за Гран При на Малайзия днес. Той направи обиколка на пистата „Сепанг“ за 1:48.962, изпреварвайки съотборника си Даниел Рикардо с 0.757 минути. Трети в класирането от дъждовната сесия, която започна с излизането на колата за сигурност, проверяваща дали трасето е подходящо за каране, бе Фернандо Алонсо с Макларън.

Стюардите позволиха на пилотите да започнат работа половин час след официалния старт на тренировката. Днес Алонсо тестваше ореола и посвети първите си обиколки на събиране на данни с него. Той излезе първи на пистата с гуми за напълно мокър асфалт, но постепенно се включиха и останалите. Последни се появиха двата Ред Була, Хамилтън и Фетел.

Тренировки за Гран При на Малайзия 2017@@@

Първото най-добро време бе дадено от Даниел Рикардо, а няколко минути по-късно започнаха и завъртанията на пистата, придружени от жълти флагове. За късмет не се стигна до инциденти.

Четвърти завърши Кими Райконен с Ферари, следван от Фетел. Шести и седми останаха Хамилтън и Ботас, а топ 10 затвориха Ланс Строл, Пиер Гасли и Сергей Сироткин.

ПЪЛНИТЕ РЕЗУЛТАТИ ЗА ГРАН ПРИ НА МАЛАЙЗИЯ ОТ:

Петък (29 септември)

06:00- 07:30 часа – Първа свободна тренировка

10:00 – 11:30 часа – Втора свободна тренировка

Събота (30 септември)

09:00 – 10:00 часа – Трета свободна тренировка

12:00 – 13:00 часа – Квалификация

Неделя (01 октомври)

10:00 часа – Състезание

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта formula1.sportal.bg

 

Източник: sportal.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Вашият коментар