Верстапен: Фетел така и не се извини за катастрофата – Формула 1

Спорт

Макс Верстапен заяви, че Себастиан Фетел не е поел отговорност за случилото се в Гран При на Сингапур и не се е извинил. Пилотът на Ред Бул обвини четирикратния световен шампион за катастрофата на старта на „Марина Бей“ и макар стюардите да отсъдиха, че няма виновни, Макс е на мнение, че Себастиан трябва да извини на него и на Кими.

На въпроса дали по време на изслушването след състезанието Фетел не го е направил, Верстапен отговори: „Не. Каза от нещо от сорта на: „Да, гледайки на случилото се от дистанцията на времето, нещата можеха да се направят по-различно“. Но стореното – сторено“.

Младият пилот на Ред Бул допълни, че според него не е имало нужда Фетел да се защитава толкова агресивно, когато истинският му противник Хамилтън е толкова назад на старта: „Фетел се бори за титлата и нямаше нужда да поема толкова голям риск, знаейки, че Хамилтън стартира пети. Ако Люис беше до него, тогава щеше да е друга работа. Наистина не разбирам защо допусна това да се случи“.

Според бащата на Макс, Фетел е трябвало да бъде наказан: „Той го заслужава, наистина. Но стюардите няма да прибързват да го правят, защото вече има едно предупреждение. Ако сега получи и наказание, ще трябва да го отстранят от следващото състезание. Затова казаха, че станалото е състезателен инцидент“.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта formula1.sportal.bg

 

Източник: sportal.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Вашият коментар