Владимир Николов: Левски има сила да е шампион и с този млад състав – Волейбол

Спорт

Президентът и старши треньорът на Левски Владимир Николов даде интервю за официалната страница на клуба във Фейсбук преди началото на сезона във волейболната Суперлига.

– Г-н Николов, остават двайсетина дни до началото на сезона в мъжката Суперлига. Как върви подготовката на отбора?

– Смятам, че всичко се движи по план. Свършихме един много голям обем от физическа работа, която се надявам да ни донесе плодове в началото на сезона.

– Отборът изглежда по-различно спрямо миналогодишния. Единствено Смилен Мляков е над 30 години, а в състава има предимно млади момчета. Каква ще бъде стратегията за вас и ръководството на клуба?

– Действително имаме трима-четирима състезатели с повече опит. Всички останали са на по 20 години или дори по-малки, което ни прави един от най-младите участници в Суперлигата. Това ясно показва и каква ще бъде нашата стратегия, а именно да разчитаме на млади и талантливи състезатели от школата, към които да добавяме няколко опитни, за да помогнат в развитието им. Надявам се това да ни донесе резултат.

– Къде бихте искали да видите Левски на края на сезона?

– Бих искал да го видя шампион.

– Възможно ли е това с оглед именно на подмладения състав?

– Има няколко отбора, които са по-добре окомплектовани от нас, така че ни очакват много интересни и трудни мачове. Надявам се тези млади момчета при нас да израснат и да бъдем наистина конкурентоспособни.

– Как се представят до момента новите попълнения, отстрани изглежда, че Мляков ще бъде авторитетната и обединяваща фигура…

– Ние точно заради това го привлякохме. Той идеално отговаря на профила, който търсихме – лидер, професионалист, състезател, който може да бележи в решителните моменти. Убеден съм, че той е нашият човек.

– Спечелихте с 3:2 първата си контрола срещу Пирин. Вие като треньор какво видяхте в този мач?

– Видях на моменти много добра игра, редувана с някои детински грешки, което е донякъде нормално. В общи линии се видя, че сме по-напред в подготовката от съперника. Реално трябваше да спечелим по-убедително.

– Какви проверки още предстоят за тима преди началото на сезона?

– Ще участваме на турнир в Пазарджик с домакина Хебър, ЦСКА и румънския Стяуа. След това имаме още едно подобно състезание в Перник – за купа „Борис Гюдеров“. Това ще са контролите преди началото на първенството.

– Къде ще тренира и домакинства Левски тази година?

– В зала „Универсиада“, когато съоръжението не е ангажирано с комерсиални събития. Ще ползваме и зала „Академик“ между 15 ноември и 5 декември, когато в „Универсиада“ има изложение.

– Вие сте и президент на клуба – обезпечено ли е участието на всички гарнитури в държавните първенства?

– Да, напълно.

– Как се развива Детско-юношеската школа?

– Много добре, със сигурност тази година ще имаме по-добри резултати от предходната.

– Миналата година обявихте, че се надявате да привлечете повече семейства сред феновете на волейболния Левски. Предвиждате ли нови стимули и активности за родителите с деца на вашите мачове?

– Да, това е наша дългосрочна стратегия, която ще продължи и тази година. Тенденцията в световен мащаб е волейболът да се превърне в семеен спорт номер 1 и ние полагаме усилия в тази посока.

Източник: sportal.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Вашият коментар