Властта ни забърка в нов скандал: Борисов и Захариева отмениха срещите си с македонския президент след инструкции от Брюксел!

Бойко Борисов, Екатерина Захариева, Македония

В последният момент премиерът Бойко Борисов и външният министър Екатерина Захариева отмениха предвидените срещи с македонския президент Георге Иванов, който е на официално посещение у нас по покана на българския държавен глава Румен Радев.

Според източници на „Гласове“ скандалната отмяна на срещите е извършена по внушение на ЕС, който вини Иванов за вчерашния скандал в Македония.

Припомняме, че вчера Иванов изгони от резиденцията си премиера Зоран Заев и министъра на външните работи Никола Димитров, дошли да го информират пост фактум за подписания с Гърция договор за новото име на Македония – Северна Македония.

В резултат на получените от Брюксел инструкции, Борисов и Захариева днес са побързали до отменят планираните си срещи с Иванов.

Посещението на македонския президент е планирано преди три месеца, но явно правителството се страхува, че срещите могат да се възприемат от ЕС като легитимация на позицията на Иванов и предпочита да мишкува.

Президентът Румен Радев ще приеме македонския си колега. След срещата се очаква двамата да дадат пресконференция.

Очаквайте подробности

Гласове

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Вашият коментар