Волейболна фиеста разтърси София (видео + снимки) – Волейбол

Спорт

Волейболна фиеста под името „БулевАрт“разтърси центъра на София в продължение на часове, като събитието привлече интереса на хиляди и сложи едно ново начало в спортния живот на столицата. Централният булевард „Дондуков“, който е в ремонт се превърна в арена на невероятно шоу по плажен волейбол, като обновителните дейности и волейболна надпревара вървяха ръка за ръка.  Игрището бе построено в участъка между улиците „Сердика“ и „Веслец“, като над 180 тона пясък бе доставен на импровизирания терен.

В атрактивното спортно състезание участваха млади състезатели от клубове в София, като 36 отбора момичета и момчета излязоха за битки на терена. Всички бяха победители, а от Столична община се бяха погрижили подрастващите да получат множество награди. 

Известни спортисти, бизнесмени, политици и любими актьори също подкрепиха събитието. Сред гостите, уважили инициативата бяха големият ни футболен треньор Димитър Пенев, незабравимите актьори Георги Мамалев и Христо Мутафчиев, бившите национали Борислав Кьосев, Димитър Златанов, Димо Тонев, Евгени Иванов и много други известни личности.

Спектакълът продължи с надпревара между тях, като бяха сформирани отбори на „Кмета“, „Бизнеса“ и Ентусиастите“, а известните личности демонстрираха волейболните си умения. Шоуменът Георги Мамалев пък бе в стихията си, като отново показа какво е да си голям кумик и се качи на столче за да изпълни начален удар. 

Събитието бе гарнирано с много музика и танцови изпълнения, като иновативната идея събра хиляди поздравления и одобрението на столичани и гости на София. „Ремонтите предизвикват затруднения, но те могат да станат арена на нещо приятно“, каза зам.-кметът по транспорта и автор на идеята Евгени Крусев. От Столична община пък се заканиха, че това няма да бъде единично събитие, като ще продължат да радват почитателите на спорта с различни мероприятия, като част от инициативата София – столица на спорта 2018.

BGvolleyball.com

Източник: sportal.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Вашият коментар