Волен Сидеров сам спрял телевизията „Алфа“? – България

Главните новини

Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров сам е спрял партийната телевизия „Алфа“ – такива подозрения се завъртяха в публичното пространство. От партията-майка на телевизията мълчат. Самият Сидеров е с изключен телефон от вчера, а депутатите му също не отговарят. Надписът на черен фон снощи гласеше, че „Алфа“ е спряла и трябва да се попитаме правителството защо.

Евентуална постановка за извиване на ръце, предвид желанието на Сидеров да има главен секретар на МВР, са основните подозрения около странното замлъкване на „Алфа“. До извода, че сам Волен Сидеров е разпоредил спирането, навежда и недоумението, което цари и в СЕМ. Членът на медийния регулатор Бетина Жотева съобщи пред Епицентър. бг, че на днешното заседание на медийния регулагор прекъсването на излъчването на телевизията непланирано е било първа точка от дневния ред, информира Епицентър.бг.

Взето е решение в спешен порядък да се изпрати писмо до телевизия „Алфа“, в което се настоява за отговор защо медията е спряла излъчване в понеделник вечерта.

Освен това СЕМ ще изпрати и свои представители в партийната телевизия. Според Жотева в медийния регулатор нямат обяснение за действията на „Алфа“. Няма процедура за отнемане на лиценза, медията не е и санкционирана, категорична е тя. Жотева съобщи, че преди време срещу медията е имало жалби от граждани, но това не било изключение, тъй като и срещу други електронни медии имало подобни оплаквания. „Алфа“ се издържа от партийната субсидия на „Атака“.

Партията на Волен Сидеров получава парите според законовите разпоредби, както всички останали политически формации, имащи право на това. Партийната телевизия спря излъчване на програмата си в понеделник вечерта.

Съмнение, че това е постановка на Волен Сидеров изрази и коалиционният му партньор Валери Симеонов. Пред ПИК той казва, че акцията е чисто политическа.

„Това със спирането на телевизията не е нещо ново. Измислих го аз преди изборите през 2006 г., когато трябваше да вдигнем рейтинг на втория в класирането след балотаж – Волен Сидеров, спряхме телевизията за три дни и направихме 600 000 гласа. Това сега е повторение на моята идея“, разпозна се Симеонов.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Вашият коментар