В Хелзинки: Превъзбуденият Клоун ТРЪМП ОТЕГЧИ ПУТИН ДО СМЪРТ! Ето какво се случи:

Владимир Путин, Доналд Тръмп, Свят

Без каквито и да е резултати завърши срещата между Доналд Тръмп и Владимир Путин.

Но колкото и неплодотворна да беше, все пак е „първа стъпка в правилната посока“, както изтъкна американският президент.

Руският му колега дипломатично заяви, че разговорът им, който продължи около 4 часа, е бил интересен.

Само за да не каже, че срещата в Хелзинки приключи единствено с добри пожелания и нищо конкретно – не бяха подписани никакви документи, нито се направи пробив по горещите теми между двете супердържави.

Руският президент се държа силно резервирано, докато Тръмп беше доста по- въодушевен. В края на пресконференцията Путин разчупи атмосферата като подари пред журналистите футболна топка на Тръмп, тъй като САЩ ще са домакини на Световното през 2026 г. Американският президент пък я подхвърли на жена си Мелания с обещанието, че ще я подари на сина си Байрон.

Когато настъпи времето за въпроси от медиите, всички американски журналисти се изредиха да питат двамата президенти за т.нар. „руска намеса в президентските избори в САЩ“. Тръмп отрече и обвини демократите, че още не могат да преглътнат загубата си на изборите и затова продължават да го атакуват с изфабрикувани обвинения. Путин пък подчерта, че до момента САЩ не са му представили нито едно доказателство за намеса на Москва в изборите.

На въпрос за „анексирането на Крим“, руският президент отговори, че позицията на колегата му Тръмп е добре известна – САЩ не признават присъединяването на полуострова към Русия. А за Москва темата вече е приключена, подчерта Путин.

По казуса с Украйна и бунтовниците от Донбас, и двамата президенти заявиха категорично, че трябва да се спазват Минските споразумения. Нещо, което Русия постоянно повтаря, но американските войници на терен и правителството в Киев въобще не спазват и продължават тихомълком да избиват руското население в Донецк и Луганск, което обяви независимост от Украйна.

По темата за Близкия Изток, Путин заяви, че Израел трябва да освободи Голанските възвишения по границата със Сирия и да се придържа към очертанията от 1974 г. По въпроса с Иран, двете държави все още са на коренно различни позиции. Путин коментира, че Иран е най- проверяваната държава в света заради ядрената си програма, което показва, че споразумението действа. Преди няколко месеца обаче САЩ най-неадекватно излязоха от договора.

По въпроса за „Северен поток- 2“, руският президент потвърди, че със САЩ са конкуренти за газовите доставки в Европа. Но подчерта, че не е нужно да воюват и да подбиват цената на газта, тъй като и двете държави от това само ще изгубят.

Със сигурност на Тръмп и сътрудниците му им е коствало много да стигнат до среща с Путин, най- вече заради постоянния натиск от страна на US-демократите такова събитие да не се състои. Навярно затова на срещата в Хелзинки американският президент изглеждаше толкова въодушевен. А Путин – обратното – силно отегчен, защото всички разговори на тази среща си останаха в сферата на добрите пожелания – санкциите срещу Русия остават, кризата в Украйна продължава да тлее, без напредък е и ситуацията в Близкия Изток.

Руският президент изглежда все по-отегчен от западното лицемерие и абсолютно неадекватно вече високомерие – не само на американците, но и на лидерите от ЕС.

 Със сигурност Путин се чуди на кое отгоре тези сриващи се икономически два западни блока продължават да демонстрират толкова високо самочувствие.

Русия показва все по- ясно, че не желае повече да увещава Запада, а се е съсродочила изцяло върху контактите си с първата икономическа сила на планетата Китай и гравитиращите около него азиатски мощни икономики.

Източник

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Вашият коментар