Георги Загоров от DAF за предстоящото Truck Expo: Очаква ни едно невиждано изложение – Авто Мания

Спорт

Георги Загоров е член на УС на Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България и управител на ТУРБОТРАКС БЪЛГАРИЯ ООД, представител на DAF. Роден е през 1970 г. Има икономическо образование и специализация по бизнес администрация в Белгия. Започва кариерата си като търговец на камиони с марката DAF. По-късно става търговски директор, а преди 3 години и управител на официалния представител на марката. Понастоящем е управител и на ТУРБОС ХЮТ БЪЛГАРИЯ ООД и ТУРБОС ХЮТ РЕНТ ООД. Член е на УС на бизнес клуб „Белгия-България-Люксембург“.

В четвъртък стартира международно изложение за тежкотоварни автомобили TRUCK EXPO 2017. Какво ще ни покажете?

Международното изложение TRUCK EXPO 2017 този път е събрало 54 фирми и над 130 бранда от тежката автомобилна индустрия. Мисля, че такова изложение никой у нас не е виждал. На практика ще участват всички големи производители на тежкотоварни автомобили, ремаркета и полуремаркета, производители на лекотоварни автомобили и автобуси. На щандовете няма да видите само мощта на двигателите и модерните технологии в сектора. Ще има и много компании, които предлагат резервни части, гуми, масла, аксесоари, консумативи, хидравлични системи и сервизно оборудване. В България работят 15 000 транспортни фирми и никога не са виждали всичко на едно място. Затова участие вземат и компании, предлагащи изгодни финансови услуги за бизнеса, застрахователни компании, вериги бензиностанции и така ще затворим целия кръг, необходим за придобиване, експлоатация и обслужване на автомобилите.

Какъв е делът на тежкотоварния транспорт в сравнение с останалите видове?

От дълги години автомобилният транспорт е водещ в превоза на стоки и в България, и в Европа. Прогнозите показват, че тази тенденция ще се запази. За последните 10 години бяха създадени стотици търговски и изложбени центрове, сервизи и складове. Съществено е мястото, което браншът заема по отношение на брутния продукт на страната, както и по броя работни места, които е отворил. Оборотите за този период далеч надхвърлят 30 млрд. лв., а инвестициите само на компаниите, които членуват в нашата асоциация, надхвърлят 700 млн. лева.

Този път ще дадете и на посетителите да усетят мощта и силата на новите технологии и в тежкотоварните, и в лекотоварните автомобили.

Да, само на 20 км. от София, на летище Лесново, в рамките на три дни ще дадем възможност на всеки от вас да участва в тест-драйв и да изпита усещането да държи в ръцете си най-мощните машини. Ще видите най-голямата и луксозна кабина за тежкотоварен камион, колекционерски камион, както и шампионът от Рали Мароко 2017, който пристига специално за TRUCK EXPO. Още на 1-ви юни ще може да видите всички машини, спечелили престижни награди за 2017 г., като „Камион на годината“, „Пикап на годината“ и т.н. Посетителите ще могат да видят и изпробват модели, оборудвани с двигатели от следващо поколение – с нисък разход на гориво и минимални емисии на отработени газове, ново ниво на безопасност при тежките машини – в т.ч. системи за предотвратяване на сблъсъци, подпомогнато шофиране, повишена стабилност при натоварен автомобил, безконтактно отваряне на врати и други улеснения при товарене и разтоварване и т.н.

Официалното откриване на Truck Expo 2017 е утре в 12 часа на летище Лесново. Билети за събитието се продават в Ticketpro и на място.

Източник: sportal.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Вашият коментар