ГЕРБ глобиха гражданин, засадил фиданки пред блока

Без категория
63-годишният хасковлия Димитър Ганев бе санкциониран днес от общинската служба КОРЗ за незаконно засаждане на финданки в градинката пред блока на ул. “Ком”.

Мъжът бе изкопал няколко ямки и бе подготвил за засаждане в тях иглолистни фиданки.

Това обаче ставало без разрешение от общината. Това е същата община Хасково, която се управлява от приятелско-роднинския кръг на депутата Делян Добрев. Дето уж щеше да си ходи, ама пак си остана.

И кръгът си остана.

КОРЗ отишли на адреса по сигнал. Установили, че мъжът е натрупал там и доста камъни, с които навярно е искал да декорира градинката.

Димитър Ганев отказа да разговаря с репортери и да обясни намеренията си. Бе отрязал и няколко клона на съседни дървета, навярно за да осигури пространство на новите дръвчета.

Тъй като се събраха ядосани от наглия герберизъм граждани, от общината коментираха, че хасковлията няма да бъде глобен, но му е връчен протокол и му е даден срок да възстанови градинката в предишното й състояние.

От администрацията допълниха, че няма проблем граждани да засаждат дръвчета в града, но това трябва да става с разрешение на общината.

“Трябва да се прецени дали даденият дървесен вид е подходящ за конкретния район, дали не пречи на видимостта, на движението или пък дали не засенчва нечия фасада например”, обясниха от администрацията.
Източник: Хасково.нет

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Вашият коментар