ГЕРБ скубят нашите пари, като ни оставят едва да оцеляваме

България

Ще започна с един цитат от „Кръстникът”, който дълбоко ме беше впечатлил:

„Всичко е лично, и най-малкото нещо.

Всички л@айна, които сервират на човек всеки ден, през целия живот, са личен въпрос. Наричат го бизнес. Добре. Но то е дяволски лично..“

Личен е въпросът колко пари платихме всички ние за Великата Северна Българска Попикана Ограда и за Великата Южна Българска Ограда!
Личен е присмехът, който предизвиква видът на тези съоръжения в България и чужбина. Личен въпрос е колко бежанци влизат в земята ни, без да има какво да ги спре, защото от парите за оградата, някои български патрЕоти станаха милионери, а съоръжението е достойно единствено да пази бостан с тикви насред полето. Армия отдавна нямаме, граничари – също! Приемам го лично.

Защото това е Родината ни, оставена на произвола, без защита, без дори авторитет сред съседите и дори сред африканците.

Приемам лично и ремонтите в София, в столицата на България. Обидни са, толкова ли заслужаваме българите? След Освобождението от западнали градчета и села, за няколко десетилетия тогавашните политици и народа превърнаха България в европейска страна, сега за три десетилетия се превърнахме в треторазрядна колониална държава, в която дори една улица няма прилична. Площадът пред църквата, метрото….колко некадърни и грозни проекти! С нашите пари! По-лично няма накъде!

Приемам лично смъртта на 20 българи на пътя край Своге, защото утре може аз или мой близък да сме жертви на корупцията в строителството. Приемам лично смъртта на Виктория Маринова, защото утре може някой друг неудобен да претърпи „инцидент“. Приемам лично продажбата на българското гражданство, защото да си българин е чест, която не може да се продава за 5000 евро!

Политиците скубят нашите пари, като ни оставят едва да оцеляваме, нагло твърдят, че не са като другите хора, по-специални са, даряват им, спестовни са…но аз твърде лично приемам новините за умрели от глад българи!

Майките на децата с увреждания приеха лично проблемите на децата си и се бориха. И победиха. Но само за децата си. А ние като народ имаме много проблеми, които ни засягат лично. Защото живеем тук, в България, защото тези политици се подиграват с всеки един от нас.

Примете всичко лично! Всяка несправедливост, всяка корупция, всяка лъжа и измама, всяко манипулиране, всяка обида! Всичко е лично, когато засяга българският народ.
Защото само ако приемем като лична кауза борбата с заразното зло, превзело държавата, можем да победим! Лично ние, не спасители, не парашутисти, не самозвани лидери…лично ние! Като народ!

Елена Гунчева, Facebook

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Вашият коментар