Германски политолог: При Тръмп САЩ се превърнаха в проблем номер едно на света

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

При Доналд Тръмп САЩ престанаха да бъдат „решение номер едно на проблемите на световната политика”, заяви по време на интервю пред Deutschlandfunk германският политолог Кристиан Хаке.

Точно обратното, при новия стопанин на Белия дом САЩ се превръщат в „проблем номер едно на света”, смята експертът.

Преди да се сигнализира на саудитците, че след убийството на журналиста Джамал Хашокджи вече не трябва да идват на срещите на високо равнище на Г-20, от „Голямата двадесетица” трябва да се премахне президентът на САЩ Доналд Тръмп, заяви по време на интервю за радиостанция Deutschlandfunk германският политолог Кристиан Хаке.

„Нали при Тръмп американците вече не са решение номер едно на проблемите на световната политика. Точно обратното, при него те се превръщат в проблем номер едно на света”, констатира Кристиан Хаке.

Според германският политолог, със саудитския престолонаследник принц Мухамад бин Салман ал Сауд, който присъства на последната среща на високо равнище на Г-20 в Буенос Айрес и който е подозиран, че има роля в убийството на Джамал Хашокджи, „светът не може да направи абсолютно нищо”.

„Той седи на чувал с пари и всичките се стараят по възможност да не го притесняват.

Става дума за икономически интереси и Тръмп тук е първи. А и ние крайно внимателно подхождаме с прекратяването на оръжейните доставки”, пояснява Кристиан Хаке. „Националните интереси по този въпрос са на първи план. Всичко това е безумно сложно”.

Превод: В.Сергеев

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар