Глоба от 12 000 лева грози пловдивския Академик – Баскетбол

Спорт

Академик Бултекс 99 най-вероятно ще трябва да заплати глоба от 12 000 лева. Причината е, че отборът не успя да сформира тим за участие в А група, а последния срок за подаване на заявка е утре. Така е по новото правило, наложено от Българската федерация по баскетбол. То обаче бе гласувано едва това лято и не осигури на тима достатъчно време да подготви отбор, съобщават от ръководството на пловдивчани.

Дългата пауза от 18 години извън елитния баскетбол все пак дава отражение и клубът все още не разполага с достатъчно кадри от юноши старша възраст, които да сформират боеспособен тим за А група. Налице са надеждни гарнитури при 14-годишните и 16-годишните, но няма достатъчно ресурси при по-големите. В такъв случай, за да се направи втори тим, ще са необходими допълнителни средства, с които клубът не разполага.

Според въпросното правило всеки отбор трябва да има тим в А група, ако иска да картотекира четирима чужденци в мъжкия си състав. Ако няма отбор във втория ешeлон – трябва да заплати 12 000 лева глоба. В Академик Бултекс 99 чужденците са точно четирима – американците Шакир Смит, Робърт Дейвис и Мануел Джонсън, и сенегалецът Маодо Нгурайн.

Те са необходими на пловдивския тим, който в предстоящия сезон ще се състезава на два фронта – във вътрешния шампионат и в Балканската лига и в един голям период от време ще играе в цикъл сряда-събота.

Източник: sportal.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Вашият коментар