Гнусно, много гнусно, другарю патриот!

България

Този път вицепремиерът Валери Симеонов тежко сгази лука!

Изцепката му по повод протестите на майките на деца с увреждания, които по думите му били уж с увреждания, не може просто да бъде поредната глупост, която тихомълком ще бъде замазана със следващ скандал.

Поредното настъпване на мотиката обаче ще му струва не просто разпада на крехката коалиция.

Но и удобния пост, където години наред размахваше менторски пръст на всеки, дръзнал да има мнение, различно от неговото.

Очевидно този човек, не може да остане нито секунда, нито на поста като заместник министър председател, нито на лидерския си като политик.

Тези “кресливи жени”, борещи се със системата и собственото си битие едновременно не трябва да му искат оставката.

Трябва да му връчат по едно от “уж болните си деца”, за да може Симеонов от първа ръка да се убеди в истинността на воплите им.

Да ги погледа, да ги поноси на ръце, да им смени памперсите, да се научи да живее като затворник, да ги обича въпреки всичко, да си брои стотинките от мизерните инвалидни пенсии и да се бори. 24/7. Без почивка, всеки ден! Всяка нощ да трепери дали болното дете диша, дали не е направило поредния гърч, спазъм или припадък.

Това потресаващо дебелоочие, облечено във власт, у нас не е първият, нито ще е последният пример за липса на капка човещина у хората, които ни управляват.

Има думи и постъпки, които не просто не трябва да остават безнаказани, но и последствията от тях ще покажат дали имаме право да претендираме за цивилизована държава изобщо.

Истеричните му изцепки не просто са проява на лош вкус, а на нечувано нахалство и безочие. Че ситуацията с майките бе яхната неколкократно от не един и двама политици у нас е факт. Но факт е и че ако Симеонов сега остане на поста си, това може да взриви не просто патриотичната коалиция, но кабинета, който тя подпира послушно.

Всъщност не са ни виновни управниците. Вината е в нас, че сме ги избрали такива.

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Вашият коментар