Демокрацията е в критично състояние, време е ГЕРБ да си ходят!

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Имаме достатъчно основания да считаме, че демокрацията в България е в критично състояние. Това каза президентът Румен Радев в предаването „Панорама“ по БНТ.

 

 

 

„Демокрацията я застрашават много неща. Застрашава я чувството за несправедливост. Това чувство задушава българите и те излязоха на улиците. Застрашава я корупцията, отчайващото състояние на медиите“, заяви той.

 

 

 

 

 

„Мога да добавя и изборните правила, които не дават достатъчно гаранции за честни и прозрачни избори“, обяви държавният глава. „Да не забравим и отчайващо ниското доверие в българския парламент. Също така и прозрачността на вземане на решения. Едноличното вземане на решения“, каза още Румен Радев.

 

 

 

„Не приемам внушението, че виждате ли проблемите в България са резултат на липсата на диалог между мен и правителството“, каза още президентът.

 

 

 

 

„Аз не съм избран, за да премълчавам истината. Напротив – за да я изговарям и отстоявам. Не президентът, а правителството разполага с бюджета, разпределя обществените поръчки, финансира медиите“, обяви той.

 

 

 

 

 

„Нека си спомним и онези 400 000 бюлетини, намерени в Костинброд, нека си спомним и депутатите, които пренасяха чувалите с бюлетини. Мога да спомена и вечните дебати за мъртвите души в избирателните списъци, за купени и корпоративния вот, за изборния туризъм, за броенето на бюлетините“, коментира Румен Радев.

 

 

 

 

 

 

 

Той посочи, че има всички основания да се съмнява в състоянието на нашата демокрация.

 

 

 

 

 

 

„Фотосесиите не са мой патент. Не съм избран, за да пригласям на правителството. Няма нищо опасно в плурализма. Опасно е отсъствието на взаимен контрол между институциите“, допълни президентът.

 

 

 

 

 

 

 

„Не приемам внушението, че виждате ли, проблемите в България са резултат на липсата на диалог между мен и правителството. Бедността и несигурността са трупани с десетилетия. Те се задълбочиха през годините. Това прави труден диалогът ми с правителството, което не се вслушва в гласа на хората. Мнозинството се отнася оскърбително към протестиращите майки.

 

 

 

 

 

 

Дава нелепи обяснения за своите апартаменти и скандали. Повишава данъчната тежест на по-бедните. Не мисля, че това е покана за диалог към мен“, посочи държавният глава и подчерта, че не може да има съглашателство и единение в името на корупционния комфорт и на гърба на българските граждани.

 

 

 

 

 

„Очаквам правителството да търси не диалог с мен, а с българските граждани. Да чува техните болки и очаквания“, каза още Румен Радев.

 

БНТ, Епицентър

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар