Днес е ден за размисъл преди вота: Не може да се агитира!

Главните новини

Днес е ден за размисъл преди утрешните предсрочни парламентарни избори. Предизборната кампания беше официално закрита в петък вечерта и в събота агитацията под каквато и да било форба е абсолютно забранена от закона.

Над 7,5 милиона бюлетини вече са готови за вота у нас, повече от 360 000 – за гласуването зад граница. Секциите, в които ще се гласува у нас, са малко над 12 000. Те ще отворят сутринта в неделя точно в 7.00 часа. 14 000 полицаи ще пазят реда в изборния ден.

Със заповед на кмета на София Йорданка Фандъкова днес и в деня на вота се забраняват продажбата, сервирането и употребата на алкохол в изборните помещения и непосредствено прилежащите им територии, предаде Нова телевизия. Заповедта на кмета е публикувана на сайта на Столичната община.

В останалите места на територията на Столичната община както и с оглед на семейни и обредни ритуали /сватби, кръщенета и тъжни обреди /продажбата, сервирането и употребата на алкохолни напитки са разрешени.

В деня на изборите пък има пълна забрана за продажба и консумиране на алкохол на публични места, а който пък толкова е назор, да се почерпи вкъщи.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

Вашият коментар