Днес се навършват два месеца от зверското убийство на Вики. ПОКЛОН, Виктория, няма да забравим!

България

ПОКЛОН, Виктория, няма да забравим!

Днес се навършват два месеца от зверското убийство на журналистката Виктория Маринова.

Престъпление, което взриви не само българското общество, а и международната общност, медии и институции.

 

Днес, два месецза по-късно имаме повече въпроси отколкото отговори.

Помним, че първата реакциа на управляващата ни мафия и слугинските им дръжки на микрофони бе да отрекат, че убийството и има връзка с нейната работа. Без дори да знаят какво точно се е случило.

Помним, че ведната след това се опитаха да я представят, като администратор, а не като журналист. Помним пресконференцията на Борисов, Цацаров и Младен Маринов, в която обявиха, че е задържан убиеца, преди да е приключило следствието и съда да се е произнесъл. Помним, че обещаха прозрачност и бързи резултати.

Помним десетките реакции на възмущение и гняв от чужбина.

Политици, дипломати, общественици, медии. Помним как Буда се скара на чуждите посланници, че се съмнявали в стабилността на кочината му.

НО СЪЩО ТАКА ПОМНИМ, че последното и предаване бе посветено на мегааферата ДжиПиГейт и интервюто и с Димитър Стоянов от сайта Биволъ!

В момент, в който всички така наречени „национални медии“ се бяха снишили и не смееха да произнесат „ДжиПиГейт“, а прокуратурата и ГДБОП се опитваха да смачкат и замажат скандала и сигналите на биволите. Виктория прояви смелост за която плати с живота си.

ПОМНИМ, че последната изречена от нея в ефир дума е ИСТИНАТА! Помним и хилядите българи, които изразиха своята съпричастност с близките на Виктория и се поклониха пред паметта и.

И не трябва да забравяме!
На организираното от БОЕЦ бдение в памет на Виктория Маринова в София на 08.10, пред сградата на Съдебната палата, БОЕЦ и присъстващите граждани обявихме и едно конкретно искане – Независмо, международно разследване на убийството на Виктория и аферата ДжиПИГейт!

Десетки хиляди българи се включиха в подписка със същото искане. Защото този път трябва да стигнем до истината. Просто трябва.

Защото никой в държавата на мафията не вярва в институциите на мафията. Защото убийството на журналист не е просто убийство или престъпление, това е и посегателство върху свободата словото, а това засяга всеки един от нас пряко! Лично!

И лично и пряко трябва да търсим отговорите и отговорността на дебелите. За да спрем да броим трупове и да палим свещи и да почнем да говорим Истината без страх!

А докато мафията стои на върха на държавата ни това няма как да се случи. След подобно убийство в демократичните държави си заминават правителства. Време е да се съмне и у нас.

Виктория Маринова, поклон! Ще помним и няма да забравяме! И ще се борим…за Истината!

#VкатоВиктория
#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

Георги Георгиев, БОЕЦ

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

One thought on “Днес се навършват два месеца от зверското убийство на Вики. ПОКЛОН, Виктория, няма да забравим!

Вашият коментар