Дончев обеща до 2 години: Масова сеч на чиновници! – България

Главните новини

„Дублиращите се държавните чиновници, които се занимават с едни и същи дейности в министерствата, ще бъдат съкратени. Процесът ще продължи през следващите две години“. Това обяви вицепремиерът Томислав Дончев, който откри конференция, посветена на проект за въвеждане на споделени услуги в държавната администрация, съобщи БНТ.

Той уточни, че не всички чиновници ще бъдат освободени от работа. Някои от тях ще се преквалифицират, за да могат да се преразпределят в други държавни институции.

По думите на Дончев част от счетоводителите, както и служителите по управление на човешките ресурси и обществените поръчки ще бъдат преместени на друга работа, защото дейностите им вече няма да се извършват по места, а само от няколко структури в страната.

Вицепремиерът посочи като лош пример управлението на държавните почивни станции, които са около 100. Според него в повечето случаи те се управляват лошо, нямат добри финансови резултати, качеството на предлаганите услуги също не е на ниво, а ползата им за държавните служители била съмнителна.

Дончев очаква първите резултати за подобряване и централизиране на управлението да са видими до една година, а до две всичко да бъде завършено.

В конференцията се включи и постоянният представител на Световната банка за България Тони Томпсън. Той предложи да се вземе опит не само от други европейски държави, но и от САЩ, Канада и Нова Зеландия.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Вашият коментар