Дузина турци искали убежище у нас, отказали сме им – България

Главните новини

Турци искат убежище не само в Германия, но, оказва се, че и в България. За разлика от Берлин обаче София засега не е отговорила положително на нито една от постъпилите молби. От началото на годината до края на август 12 граждани на Турция са поискали закрила в България, става ясно от месечната справка на Държавна агенция за бежанците (ДАБ), предаде БГНЕС. Българските власти са отказали да одобрят всичките постъпили молби.

Всичките потърсили закрила у нас турски граждани са мъже. Седем от тях са на възраст между 18 и 34 години, а останалите петима – между 35 и 64 години. Отказ за предоставяне на статут са получили 9 от потърсилите закрила, а на трима производствата са прекратени. Не е известно – къде се намират в момента тези турски граждани и дали са върнати обратно в родината си.

За първите осем месеца на годината закрила у нас са потърсили общо 2633 чужди граждани, като най-много от тях са граждани на Афганистан – 962-ма, следвани от сирийци – 727 лица и иракчани – 484 лица. От началото на 2017 година, ДАБ е предоставила бежански статут на общо 692 чужденци, от които 629 са сирийски граждани.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Вашият коментар