Едно голямо притеснение имат феновете на Канело преди мегамача с Головкин – Бойни спортове

Спорт

Канело Алварес – Генади Головкин е мегасблъсъкът в бокса, за който ще се говори десетки години в бъдещето и който всеки фен на бойните спортове не бива да пропуска. Толкова дългоочаквана е тази битка, че в световен мащаб специалист след специалист се изрежда да коментира и прогнозира крайния изход от сблъсъка.

От обективна гледна точка има само един-единствен детайл, който може реално да притеснява поддръжниците на Канело Алварес. Мексиканецът по достоен начин се съгласи да се изправи срещу майстора на нокаутите от Казахстан в неговата категория – средна, до 72.5 кг. Това означава, че Канело ще трябва да натрупа маса, за да мине кантара за сблъсъка и евентуално след това да качи още килограми, за да е още по-внушителен на ринга за същинския дуел.

Генади Головкин и Канело Алварес застанаха лице в лице в Лас ВегасПредишните два мача на Канело за титлите в средна категория бяха проведени в предварително договорените условия състезателите да не надвишават тегло от 70 кг. В средна категория може да тежиш максимум 72.5, но може да се организира сблъсък и до границата от 70, като пак категорията ще е същата. Канело направи точно това при победата си над Мигел Кото със съдийско решение след 12 рунда през ноември 2015 година и при последния си мач срещу Амир Кан през май 2016, когато го нокаутира в шестия рунд.

35-годишният Головкин обаче се е сражавал в тази категория през цялата си професионална кариера, започнала през 2006 година. Само през декември 2011 година срещу Лахуан Симон той се съгласи на тегло от 71.8 кг (под лимита на категорията), за да угоди на съперника си, който впоследствие нокаутира още в първи рунд.

За сравнение, Канело само веднъж се е изправял срещу опонент на ринга при договорени килограми над границата от 70 – при последния си двубой срещу Хулио Сесар Чавес-младши, когато спечели със съдийско решение, и то при положение че противникът му бе доста по-тежък в деня на срещата. Тогава двамата се съгласиха на максимум 74.6 кг при кантара, което пък бе най-ниското тегло от пет години насам в кариерата на Чавес-младши на профи ринга. И Канело го победи категорично, просто не го нокаутира, точно заради различното усещане към килограмите.

А Генади Головкин е свикнал не просто да бъде 72-72.5 кг по време на кантара, а да добавя към тежестта си около 5 кг за момента, в който ще излезе на ринга. И няма причина да не излезе точно толкова едър и срещу Канело, като за разлика от Чавес-младши, казахстанецът ще се бори за нокаут, а не просто да оцелее срещу перфектния на контраатака Канело.

Разликата в килограмите, и то в правилно използваните килограми, е основание за притеснение за всеки фен на мексиканското чудо Саул Канело Алварес.

Източник: sportal.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Вашият коментар