ЕКСКЛУЗИВНО: Делян Добрев изгуби 190 милиона лева от неуспешна търговия с биткойни

Без категория

Делян Добрев се дипломира през 2002 г. в Уеслианския университет, гр. Мидълтаун САЩ, има специализация по финанси в Лондонското училище по икономика и политически науки.

Към момента е един от най-успелите депутати в Народното събрание.

На 11.Януари 2017г. Делян Добрев продава акции в международни компании, които притежава за над $310млн. или близо 500 милиона лева и прехвърля тези средства в закупуване на биткойни, които са най-популярната криптовалута в света.

За тази сума той закупил 24 000 Биткойна при цена малко над $13 000 за Биткойн.

С тази сделка, Добрев е очаквал повишаване цената биткойните и в първите моменти се е похвалил, че за ден е спечелил близо 50млн. лв.

След това обаче цената на Биткойн продължила да спада. Така в продължение на 25 дни цената на Биткойн спада до $7500 и българският финансист губи 190млн. лв и се отказва от търговията с криптовалута.

Мнението му след серията от неуспешни сделки е, че Биткойн е прекалено непредвидлив и че цената му зависи много повече от спекулации на пазара, отколкото от реални финансови фактори. Според него търговията с тази валута е по-скоро хазартна, отколкото финансово-икономическа.

източник

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Вашият коментар