ЕКСКЛУЗИВНО! Ето го новият „Валери Симеонов“. Сяда в креслото му да бори майки, инвалиди и всякакви „подобни“

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Оттеглянето от правителството на вицепремиера и лидер на НФСБ Валери Симеонов поставя въпроса кой ще го замести на отговорния пост.

Ще чакаме В. Симеонов да предложи нов вицепремиер, но името му е въпрос на обсъждане в коалицията, заяви Красимир Каракачанов.

Спрягат се различни варианти – Борис Ячев от НФСБ, Явор Нотев от „Атака” и даже Волен Сидеров, пише struma.bg.
Всеки от тези варианти има своето логично обяснение – от една страна, Ячев е съпартиец на Симеонов; от друга, висок пост за опитния и считан за поскоро умерен Нотев пък би могъл да компенсира промяната в съотношението на силите в парламентарната група; а от трета сложните отношения между Сидеров и Симеонов трудно ще направят от тях добър екип в пленарна зала.

Тази сутрин Цветан Цветанов не пожела да коментира информацията за влизането в кабинета на някой от тях.

За да се задвижи целият процес, обаче, трябва оттеглянето на Валери Симеонов да бъде гласувано от депутатите.

Все още няма насрочена дата.

Кой е Борис Ячев?

Борис Янков Ячев е депутат в 40, 43 и 44-то Народно събрание на България.

Той е заместник-председател на „Национален фронт за спасение на България“. Роден в Петрич.

Завършва СУ „Свети Климент Охридски“ през 1989 г. със специалност българска филология. През 2000 г. завършва Международно икономическо сътрудничество в УНСС.

Работи като преподавател по български език и литература в ПГ „П.К. Яворов“ и като журналист и главен редактор на периодично издание. Член е на дружеството на ВМРО в Петрич от 1993 г., като по-късно бива избран за председател на дружеството.

На конгреса в Кюстендил е избран за член на Изпълнителния комитет на ВМРО.
През 2009 г. на извънредния конгрес напуска ВМРО, като заедно с тогавашния кмет на Пловдив Славчо Атанасов основава партията ВМРО-НИЕ.

През 2014 г. става член на НФСБ. На конгреса на НФСБ през същата година е избран за заместник-председател на партията. През 2014 г. и 2017 г. е избран за народен представител, съответно от листите на Патриотичен фронт и Обединени патриоти от 17 МИР-Пловдив област. Семеен, има двама сина – Янко и Александър.
Източник: Блиц

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар